Cum amenajam camera bebelusului

Despre cum sa decoram camera bebelusului ar fi multe de scris. Insa fiecare din noile mamici stie cel mai bine cum isi doreste sa arate camera bebelusului lor. Noi putem doar oferi cateva idei si variante ca inspiratie pentru stilul potrivit.

Deschide Galeria

Nu exista reguli general valabile, imaginatia fiind cel mai bun sfatuitor in astfel de cazuri. Culorile recomandate sunt de la cele neutre cum ar fi bejuri sau griuri calde, la cele pastelate in combinatie cu tonuri de alb. Petele de culoare mai indraznete sunt in trend. Modelele si decoratiunile pe pereti castiga din ce in ce mai mult teren iar covorasele colorate sunt si ele parte integranta dintr-un decor modern de camera pentru un nou-nascut. Insa, trebuie sa iei in calcul faptul ca bebelusul va sta in majoritatea timpului intins pe spate, avand acces doar la partea superioara a camerei. De aceea, concentreaza-te pe decorul peretilor sau poate chiar a tavanului.

Lucrurile importante pentru o incapere practica sunt un patut bine ales cu o saltea potrivita unui bebelus, un fotoliu comod pentru alaptat si un dulapior sau comoda pentru lucrurile bebelusului. Alege cu grija materialele din care sunt confectionate salteaua, paturica, lenjeria dar si hainele bebelusului (poti alege de aici body-uri bebelusi si nou nascuti); trebuie sa fie naturale, sa nu adune praf si sa aiba proprietati antimicrobiene.

Camera bebelusului trebuie sa fie bine ventilata si sa aiba o temperatura intre 20 – 22 de grade. In plus, va fi nevoie sa asiguri conditii optime de umiditate, intre 60 si 65%. Iarna in special, sursele de caldura, cum ar fi caloriferul electric, usuca aerul din interior, reducand procentul dramatic ceea ce provoaca disconfort fizic bebelusului tau si chiar probleme de sanatate. Produsele din gama de ingrijire a aerului te ajuta sa restabilesti o umiditate potrivita.

Lumina naturala este si ea importanta cum la fel este si o sursa de iluminat artificial cu o lumina calda, difuza, care bate din lateral. Noaptea, alege o lumina de veghe care iti va fi utila tie ca parinte, ori de cate ori te vei trezi sa alaptezi sau sa schimbi scutecul. Nu opta doar pentru un iluminat general din tavan, caci fasciculul puternic ar putea sa nu fie pe placul bebelusului atunci cand aprinzi brusc lumina in camera.

 

Restul decoratiunilor si a elementelor care ofera personalitate incaperii le lasam la imaginatia parintilor. Spor la decorat!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole