Cum amenajați o grădină toamna

Amenajarea unei grădini toamna este o modalitate minunată de a vă bucura de culorile și schimbările sezoniere ale naturii.

Iată câteva idei și sfaturi pentru amenajarea grădinii în timpul toamnei:

  1. Plante sezoniere de toamnă: Alegeți plante sezoniere de toamnă pentru a aduce culori vibrante în grădină. Flori precum crizantemele, dalii, trandafirii de toamnă și panseluțele sunt opțiuni bune. Plantați-le în grădină sau în ghivece.
  2. Frunze decorative: Frunzele căzute pot deveni parte din decor. Puteți crea un covor colorat de frunze pe alei sau puteți folosi frunzele pentru a crea aranjamente decorative.
  3. Pomi și arbuști ornamentali: Pomi și arbuști cu frunze roșii sau aurii, precum arbuști de arțar sau copaci cu fructe decorative, pot oferi o senzație de toamnă în grădină. Păstrați-i în planurile de design ale grădinii pentru a avea o priveliște frumoasă.
  4. Lămpi și iluminat: În toamnele scurte, adăugați iluminat exterior pentru a accentua anumite zone ale grădinii. Lămpile solare sau lanternele pot crea o atmosferă caldă în serile toamnei.
  5. Plante perene de toamnă: Plantele perene de toamnă pot adăuga textură și culoare grădinii. De exemplu, astilbele, echinaceea și sedumurile sunt opțiuni bune pentru a menține interesul vizual în toamnă.
  6. Înfrumusețarea aleilor: Plantele și flori pot fi plasate de-a lungul aleilor sau pot contura potecile pentru a crea un aspect plăcut și atrăgător.
  7. Jocuri de culori: Jucați-vă cu nuanțele pentru a crea un contrast frumos. De exemplu, plantați flori cu frunze roșii sau portocalii în apropierea plantelor cu frunze verzi pentru a crea un contrast vizual interesant.
  8. Mobilier de grădină: Schimbați mobilierul de grădină sau adăugați câteva piese noi, cum ar fi bănci, scaune sau mese, pentru a vă bucura de grădină în timpul zilelor răcoroase de toamnă.
  9. Compostarea și îngrijirea plantelor: Utilizați frunzele căzute pentru a face compost, care poate fi folosit pentru hrănirea plantelor primăvara viitoare. Continuați să îngrijiți plantele și să le protejați de temperaturile reci.
  10. Hrană pentru păsări și insecte: Plasați hrană pentru păsări și insecte în grădină pentru a atrage viețuitoarele și a crea un ecosistem sănătos.

În general, amenajarea unei grădini toamna implică exploatarea culorilor și a schimbărilor specifice acestui sezon, pentru a crea un spațiu frumos și relaxant.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole