Pentru ca multe din bucatariile din apartamentele noastre sunt mici si inguste, ne-am propus ca in acest articol sa-ti aratam doua modele de amenajari din care sa te inspiri.
Prima amenajare
Prima propunere este cea a unei bucatarii in care proprietarii gatesc des. De aceea, au avut nevoie ca amenajarea sa fie cat mai functional posibila, iar fiecare metru patrat sa fie optimizat. Au optat pentru o dispunere paralela a mobilierului, de o parte si de cealalta a incaperii; astfel, s-au asigurat ca vor avea suficiente spatii de depozitare si loc pe blat pentru a gati. Dulapuri suspendate vom gasi doar pe o latura a bucatariei pentru a nu crea senzatia de sufocare a spatiului.
De o parte a bucatariei vom gasi plita cu hota aferenta, iar de cealalta parte, chiuveta, cuptorul si cuptorul cu microunde, frigiderul. Electrocasnicele sunt incastrate pentru a crea o senzatie de unitate si organizare, cu exceptia hotei. Pentru ca spatiul avut la dispozitie este mic, s-au ales finisaje deschise, o faianta crem lucioasa si blat alb. Camera pare astfel mai luminoasa si mai mare.
Cea de-a doua amenajare
Cel de-al doilea model de amenajare propus este o bucatarie mai mica decat cea dinainte. Spatiul disponibil, ingust si restrans, a permis o dispunere in forma literei L. Dulapurile sunt compacte, cu un design simplu si functional. Cele din partea inferioara au un finisaj din lemn natur, iar cele suspendate au un front din MDF alb, lucios. Modelul simplu de faianta din zona braului, precum si iluminatul direct cu benzi LED montate sub dulapuri reusesc sa imprime un efect de amplificare a spatiului. Pardoseala este placata cu o gresie ce imita culoarea pamantului, echilibrand cromatica amenajarii.
La nivelul mobilierului au fost integrate si electrocasnicele precum o masina de spalat rufe, dar si o masina de spalat vase amplasata in apropierea chiuvetei.
Speram sa te inspire si pe tine aceste doua renovari de bucatarie si ideile pe care le-ai regasit sa-ti fie de folos!