Cum folosim tonurile de verde in amenajari interioare?

De la bun inceput trebuie sa mentionam ca aceasta culoare este prima noastra recomandare cand vine vorba de amenajari interioare. De ce? Pentru ca este cea mai relaxanta pentru ochi, este o culoare cu puternic efect antistres, care calmeaza starile de angoasa si de conflict, care linisteste durerile de cap si mentine un ambient cald si senzatia de confort.

Deschide Galeria

Fie ca doriti sa optati pentru un verde regal, verde-oliv, smarald, lime sau vernil, nu aveti cum sa dati gres decat daca il asociati cu o alta culoare puternica in cantitati nepotrivite. Daca scopul dumneavoastra este un interior deschis, aerisit, jucaus si relaxant atunci mergeti pe verde in combinatie cu bleu-ciel si alb si veti obtine exact ce va doriti. De asemenea, in cazul in care nu sunteti amatori de albastru, atunci alegeti verde regal cu galben pai si alb. Evitati negrul pe cat posibil.

Adecvat tuturor incaperilor, verdele isi gaseste cel mai repede locul in bucatarii si in camerele celor mici. Folositi cu incredere orice ton de verde pentru usile dulapurilor, perete sau accesorii cum ar fi ustensilele de bucatarie, prosoape sau vesela. In camera celui mic, jucati-va cu trei sau patru tonuri ale acestei culori pe pereti creand un model in dungi sau chiar abstract.

Fiti indrazneti si asterneti in living un covor verde crud peste o pardoseala alba sau prindeti in perete o serie de sase panze patrate in tonuri diferite de verde deasupra unei canapele de culoarea sangelui de exemplu. Alegeti vernil pentru perdele si verde regal pentru draperii si contrastati-le cu un perete crem sau alb imaculat.

Baia este si ea o incapere in care verdele este binevenit, dar aveti grija la spatiu. Daca sunteti printre cei norocosi si aveti la dispozitie o baie mare atunci puteti sa va aruncati la verde inchis in contrast cu alb sau galben. Daca baia dumneavoastra este, insa, una micuta poate ca solutia este un verde smarald sau lime (iata aici cateva modele de bai amenajate cu verde).

Stil contemporan, clasic sau minimalist?

Indiferent de stilul amenajarii pe care o aveti in minte pentru casa dumneavoastra, exista o nuanta de verde care sa i se potriveasca manusa. Asadar, daca alegeti sa decorati in stil contemporan sau modern, baleiati intr-o paleta de verde lime, verde smarald si verde marin atat pentru tapiserii cat si pentru decoratiuni.

Daca alegerea dumneavoastra este una clasica atunci verdele regal si tonurile apropiate de acesta sunt ceea ce va trebuie pentru o amenajare reusita, insa, daca optiunea este catre minimalism sau stil scandinav atunci va recomandam zona pastelata din spectrul nuantelor acestei culori primare. Pereti vernil, textile  diafane, linii puternice si bine definite, dar in tonuri care bat spre galben si alb.

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole