Cum mutam plantele din casa in gradina

De cele mai multe ori ne este frica sa mutam in gradina o planta pe care am crescut-o in casa, deoarece ne gandim ca s-ar putea ca aceasta sa nu se prinda, insa daca tinem cont de acesti pasi foarte usori, nu vom avea nici cea mai mica problema in a face aceasta mutare.

Deschide Galeria

Plantele anuale si plantele perene pe care le cumperi de la un magazin de specialitate vin dintr-un spatiu foarte bine amenajat, cum ar fi o sera sau o crescatorie, unde toate conditiile lor pentru o dezvoltare sanatoasa sunt indeplinite.

Tocmai de aceea, trebuie sa ai mare grija in plantarea lor in gradina, deoarece aceasta va trebuie facuta in mod treptat, pentru a nu pune planta direct in soare chiar in primele zile de cand a fost achizitionata de la crescatorie.

Pentru o gradina bine pusa la punct in care rata de prindere a plantelor noi este aproape de 100%, vei avea nevoie de o pregatire a solului in care urmeaza a fi puse plantele din casa. Incearca sa fragmentezi bine solul si sa te asiguri ca acesta are o scurgere buna si poate mentine umiditatea.

Cand vrei sa pui in pamant orice planta din casa, trebuie sa sapi o groapa de 3 ori mai mare decat dimensiunea ghiveciului in care este planta si sa amesteci pamantul scos cu cel din ghiveci, impreuna cu fertilizator.

Adauga compost si alte tipuri de ingrasamant organic

O cantitate generoasa de compost si orice alt tip de ingrasamant organic pe care il ai la dispozitie sunt absolut necesare pentru ca planta scoasa din casa sa poata fi plantata in pamantul din gradina casei tale.

Scoaterea plantelor din ghiveci

Intotdeauna cand vrei sa scoti o planta din ghiveci trebuie sa bati putin recipientul in care se afla aceasta pentru a putea scoate radacina cu tot cu sol in siguranta. Nu incerca niciodata sa scoti o planta din ghiveci tragand-o de tulpina sau de frunze.

Uda in abundenta la inceput

Asigura-te ca planta este foarte bine udata in primele saptamani de la plantarea acesteia in gradina pentru a fi sigur ca aceasta se va prinde si va creste in conditii optime.

Adauga materiale care sa mentina umezeala

Poti pune paie, fan sau orice alte lucruri care vor mentine umeda zona in care a fost pusa planta din ghiveci, in gradina.

Sursa Foto: http://www.thegardenhelper.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole