Cum ne alegem corect primul acvariu

Alegerea unui acvariu este o prima etapa esentiala pentru un viitor acvarist de succes, fiindca nu numai decorul si pestii sunt importante, ci si forma si dimensiunea bazinului. Inainte de a achizitiona un acvariu, merita sa reflectati, pentru a evita eventualele inconveniente. Volumul acvariului Primul criteriu in alegerea unui acvariu il reprezinta exigentele speciilor de pesti gazduite in ceea ce priveste spatiul.

Deschide Galeria

Scalarii, de exemplu, nu u aceleasi cerinte precum pestii corydoras. In cazul primilor, bazinul trebuie sa fie mai degraba inalt, in timp ce pentru al doilea tip de pesti, este importanta suprafata solului. In afara acestui aspect comportamental, talia si numarul de indivizi sunt la fel de importante, fiindca forma si dimensiunea acvariului trebuie sa fie compatibile cu populatia de pesti. De asemenea, fiind un obiect cu un mare impact estetic, acvariul trebuie sa aiba un aspect armonios. Inaltimea sa trebuie sa fie usor mai mare decat latimea, fara sa depaseasca 50 de cm, pentru a evita ca solul sa primeasca prea multa lumina.

Pentru a compensa efectul de refractie, care diminueaza profunzimea campului vizual, unele acvarii au geamul din fara mai bombat. Dimensiunile trebuie adaptate amplasamentului prevazut si de asemenea, trebuie luat in considerare si transportul, evaluand impactul obstacolelor precum scarile, culoarul sau usa. Greutatea si rezistenta acvariului Un acvariu reprezinta o masa in consecinta. Volumul apei trebuie sa fie marit de aproape 40% fiindca trebuie sa tineti cont de geam, de nisip si de decor. Odata umplut, un acvariu de 200 de litri va cantari in jur de 240 de kg. Asadar, acest parametru va trebui luat in considerare in momentul alegerii unui acvariu.

Rezistenta solului variaza in functie de constructie si de etaje. Ea este in general de ordinul a 650 kg/mp, la un parter de bloc, de 1000 kg/mp la un parter de casa, de 450 kg/mp la etajul unei constructii moderne si de 250 – 350kg/mp la etajul unei constructii mai vechi. In localurile publice, norma este coborata la 125 kg/mp, din motive de siguranta. De aceea, opinia unui arhitect este, in multe cazuri, necesara. In toate cazurile, acvariul va fi amplasat in apropierea unui perete sau a unui stalp de rezistenta.

Citeste continuarea pe acvariiprofesionale.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole