Cum sa alegi asternuturile pentru pat

Studiile au aratat ca aproximativ o treime din viata ne-o petrecem dormind, asadar asternuturile sunt foarte importante pentru a aduce un plus de calitate somnului. In dungi sau carouri, cu imprimeuri florale sau simple, lenjeria de pat este un accesoriu care trebuie ales cu grija tinand cont si de amenajare per ansamblu.

Deschide Galeria

De asemenea lenjeria de pat protejeaza salteaua si pilota si le reduce gradul de uzura, iar in privinta calitatii nu trebuie sa se faca compomisuri pentru ca senzatia de intimitate si confort sa fie perfecte. Tine cont de aceste 3 criterii atunci cand vrei sa-ti alegi lenjeria pentru dormitorul tau: materiale, dimensiunea si culoarea.

Materiale

Tesatura asternuturilor se reflectata in calitatea pe care o au la atingere diversele lenjerii de pat. Cele mai populare sunt cele din bumbac 100%, acestea previn aparitiei alergiilor sunt placute la atingere si pot asigura confortul dorit. Fibrele de bambus sunt printre noile materiale din care se fabrica anumite lenjerii de pat. Si acestea sunt la fel de rezistente ca si cele de bumbac cu mentiunea ca sunt mai placute la atingere. Ventilatie exceptionala a fibrelor de bambus prin dispersia umiditatii excesive, recomanda bambusul persoanelor care transpira excesiv in timpul somnului.

Dimensiunea

Lenjeria de pat ar trebui sa fie suficient de mare astfel incat sa acopere perfect patul si atunci cand te intorci de pe o parte pe alta sa nu-si schimbe pozitia. De aceea este indicat sa fie mai mare decat salteaua cu cel putin 15 centimetri pe toate cele patru laturi sale saltelei.

Culoarea

Poti opta pentru lenjerii cu imprimeuri florale, cu forme geometrice sau modele simple in culori pastelate care pot avea un efect linistitor. Daca mobilierul din camera este deschis le culoare, atunci vei putea alege o lenjerie de pat intr-o culoare vibranta care sa iasa in evidenta si sa compenseze oarecum nuantele neutre. In schimb, daca mobilierul este mai inchis la culoare, poti apela la imprimeuri pastel sau chiar la simplul alb.

In stil clasic, modern, retro sau minimalist, lenjeriile de pat evolueaza odata cu moda, insa alegerea se face in functie de personalitatea fiecaruia si nu in ultimul rand de buget. Cand alegi lenjeria de pat tine cont de modul in care acestea poate fi spalata, intretinerea fiind un alt aspect destul de important.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole