Cum sa amenajezi un colt de lectura in casa ta

Din lipsa de spatiu sau de idei, ni se pare deseori complicat sa amenajam un colt de lectura confortabil in casele noastre. Bineinteles, putem lectura in orice parte a casei, dar de ce sa nu o facem intr-un loc special amenajat, unde ne putem relaxa in orice moment simtim nevoia sa ne refugiem de agitatia cotidianului.

Deschide Galeria

Biblioteca ar putea fi cel mai apropiat loc unde ai putea amenaja un colt pentru lecturile tale. In cazul unui corp inalt de biblioteca care se afla in apropierea ferestrei, poti lua in considerare ca acesta sa fie locul tau de citit. Iti mai trebuie un fotoliu confortabil si tocmai ce ai compus spatiul tau preferat din casa. Sau chiar canapeaua ar putea fi locul potrivit, mai ales daca este asezata la fereastra.

Daca locuiesti intr-o casa cu mansarda, profita de acest spatiu cu conotatii boeme si amenajeaza locul perfect pentru relaxare. La mansarda poti muta volumele de carti, lasand astfel spatiul din living mai aerisit. In momentele cand iti doresti clipe de liniste, te refugiezi in lumea cartilor preferate.

In spatiile mici, exista posibilitatea sa instalezi biblioteca in spatiul unei nise, astfel incat sa nu incarci vizual camera. Poti folosi doar cateva polite pe care sa pui cartile si astfel iti ramane spatiu pentru un fotoliu sau balansoar. Pentru un plus de stil iti recomandam si un lampadar chic.

O bancuta la fereastra va fi mai mult decat confortabila. Va fi locul tau preferat unde sa te retragi in zilele friguroase cu o ceasca de ceai. In cazul in care exista un calorifer sub geam, se poate monta peste el o placa de lemn. Atentie cum o fixezi: o poti prinde in perete, daca spatiul permite; in caz contrar, va trebui sa o sustii cu elemente verticale si sa creezi astfel o bancheta cadru. Adauga si perne moi, pufoase si colorate pentru a sta cat mai confortabil.

Coltul tau pentru lectura isi va gasi cu siguranta locul potrivit. In spatiul biroului, in living langa fereastra sau in dormitor, important este sa-ti gasesti echilibrul si coltul tau de lectura se va integra perfect in decorul creat.

Sursa foto: pinterest

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole