Cum sa decorati folosind culori pastel

Culorile pastel creaza un mix de sentimente atunci cand sunt introduse in decor. De la relaxare la excentric, de la romantic si boem pana la sofisticat. Insa e important cum alegem sa le aducem in amenajare si mai ales cum le combinam pentru a le scoate in evidenta trasaturile versatile si stilul deosebit.

Deschide Galeria

Folositi culori complementare pastelurilor

Daca veti decora cu roz sau cu lavanda, aveti grija sa folositi culori complementare pentru accesoriile din camera. Nuantele mai inchise ale pastelurilor sunt ideale pentru draperii sau lenjerii de pat, creand o baza pentru cele mai deschise.

Integrati modele sau desene in culori pastel

Modelul ales va transforma nuantele deschise intr-unele mai sofisticate, pastrand totusi sentimentul de relaxare. Folositi buline cu dungi sau patern floral pentru baie.

Creati o tematica – folositi culori pastel pentru a intensifica o tema. Pastelurile se asorteaza de minune intre ele, astfel ca fiti liber sa combinati nuantele intre ele, fara teama aglomerarii decorului. Verdele menta cu nuanta de piersica este o alaturare placuta.

Pastrati lucrurile simple dar cu efect

Culorile pastel au rolul de a transforma orice camera banala din casa. Biroul, scarile interioare, baia sunt locuri in care pastelurile isi pot gasi un loc. Cu un strat proaspat de vopsea su cateva perne decorative, aceste culori placute pot aduce un aer proaspat pentru orice camera. Chiar si florile in culori pastel pot crea acelasi efect.

Iti recomandam si alte nuante precum bleu ciel, baby pink, mov lavanda, lila, verde menta, verde fistic, galben pai sau ivoire. Toate au acelasi efect proaspat asupra unei amenajari si in plus continua sa fie in tendintele de design interior si in anul 2015. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole