Cum sa integram negrul in decor?

Negrul este o culoare cu valente elegante, frumoase, putand fi introdus in diferite forme in orice tip de decor. Exista insa un soi de teama privind folosirea lui. Noi credem ca nu exista niciun motiv pentru care sa nu-l integrati in casele dumneavoastra, ba mai mult ne dorim sa va aratam cateva idei despre cum negrul poate schimba total un spatiu.

Deschide Galeria

Negrul este o excelenta culoare de fundal. Aplicat pe un perete alaturi de pete de culoare vii precum oranjul sau galbenul pot sparge monotonia unei amenajari de camera. Vopsiti peretele cu negru si alegeti piese de mobilier in culorile amintite, fie dulap sau 2-3 scaune.

Daca veti folosi negrul in spatiile mici, veti reusi sa creati un spatiu aparte, elegant si original. Chiar daca, specialistii recomanda culori deschise pentru incaperile mici, noi credem ca nu veti da gres cu pereti negri si multe decoratiuni albe sau colorate pentru a contrabalansa efectul. Indrazniti!

Designurile contemporane includ deseori negrul in structura lor. Flisele negre din baie sau bucatarie pot fi complementate cu o mobila de contrast. Fie la faianta sau gresie, ele vor fi mereu o solutie practica. Daca aceasta idee nu va atrage, puteti folosi doar chit negru pentru rosturi. Este o alternativa subtila si eleganta in acelasi timp.

Desi poate vi se pare ciudat, negrul este de multe ori preferat in decorul dormitoarelor. Tablia sau peretele din spatele patului vopsit in negru, peste care montati fotografii cu rama alba vor crea o atmosfera intima, relaxanta. Pentru ceilalti pereti optati pentru tonuri deschise de gri. Efectul va fi garantat. Asemanator, pentru un living cu prea mult alb, un perete negru va fi o solutie buna pentru a aduce un punct de interes. Pentru coeziunea elementelor, recomandam asortarea cu o piesa de mobilier tot neagra, cum ar fi canapeaua.

Si in bucatarie puteti folosi cu incredere negrul. In acest caz, e necesar sa creati un echilibru cromatic. Fie ca optati pentru un perete sau mobilier negru, intotdeauna contrastati cu o masa alba sau o insula alba, lucioasa. Orice alte pete de culoare sunt binevenite pentru inviorarea spatiului.

Negrul se asociaza de minune cu rosul. Aveti grija, insa. Prea mult rosu va dezechilibra amenajarea. Alegeti doar sa accentuati folosind rosul, nu sa decorati o jumatate de camera cu el.

Negrul peste negru este monoton si nu ofera nimic spectaculos. Puteti alterna sau stratifica vizual accentele de culori. Daca peretele este negru si noptiera sau dulapul in aceeasi nuanta, adaugati decoratiuni albe sau colorate pentru a evidentia ambele elemente dar fara a parea obositor. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole