Proiectul pe care l-am ales pentru astazi ne ofera o solutie practica la lipsa spatiului din bucatariile noastre de bloc – extinderea in balcon. Largind suprafata camerei, bucataria are acum aproximativ 10 metri patrati, un loc de luat masa, mai multe spatii de depozitare, dar cel mai important, pare mai aerisita si mai luminoasa.

In multe din cazurile in care bucataria se extinde in balcon, aragazul si/sau plita sunt mutate in acest spatiu, dorindu-se astfel izolarea mirosurilor. Insa, in acest proiect, plita si hota au ramas in interior, spatiul din balcon fiind destinat depozitarii si frigiderului. Recomandarea este ca frigiderul sa nu fie pozitionat in spatii unde poate fi afectat de caldura soarelui, insa o pozitionare pe nord sau nord-est a bucatariei permite acest lucru, acesta fiind si cazul in aceasta propunere de amenajare.

Pentru toti cei care planuiesc o astfel de reconfigurare, recomandarea este ca spatiul din balcon sa fie bine izolat (peretii, tavanul si pardoseala) si pregatit pentru a se transforma intr-o continuare a camerei existente.

Mutand o parte din depozitare in balcon, s-a dorit ca in bucatarie sa fie eliminate dulapurile din partea superioara. A fost pastrat doar un corp mic, suspendat, folosit ca picurator pozitionat deasupra chiuvetei. Restul peretilor sunt placati cu faianta tip Metro in zonele de gatit si stropit, iar un panou vopsit cu tabla neagra scolara iti ofera loc pentru creativitate. Spoturile pe sine asigura un iluminat general potrivit pentru suprafata bucatariei.

Ceea ce a ramas din peretele balconului a fost largit si integrat intr-un fel de insula de bucatarie, cu blat de o parte si cealalta, asigurand astfel loc pentru luat masa. Restul spatiului din balcon a fost gandit compact, cu loc pentru frigider si imediat langa un dulap plus cateva etajere practice.

In ceea ce priveste decorul, au fost adaugate cateva tablouri si suporturi pentru plante aromatice.

Incearca gratuit o saltea! Ai 30 de zile de teste + o perna gratuit!
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!
Comentarii