Cum sa separi functiunile intr-un open space

Fie ca vorbim despre living, dining si bucatarie care se regasesc in acelasi spatiu sau doar despre un living si un dining, ideea separarii vizuale a acestor functiuni ne vine inevitabil in minte, scopul final fiind acela de a oferi o organizare mai buna camerei.

Deschide Galeria

Felul prin care poti face acest lucru poate varia in functie de configuratie si de posibilitati. Astfel, pentru o bucatarie deschisa poti alege sa asezi masa de dining care astfel sa separe spatiul bucatariei de cel efectiv al livingului. In aceeasi masura, se poate lua in calcul o unitate tip insula sau un bar care va functiona in mod similar.

Si piesele de mobilier precum bibliotecile sau corpurile cu rafturi deschise sunt o idee demna de explorat. Asezate intre locul de luat masa si canapea vor ajuta la delimitarea functiunilor din zona de zi a locuintei. Nu este necesar sa fie inalte, ci pot avea o inaltime medie.

O alta idee excelenta pe care o poti pune in practica este aceea a contrastelor dintre materiale si texturi care a fi nevoie sa introduci un corp efectiv de separatie. De exemplu, un perete accent realizat prin vopsirea intr-o culoare care sa iasa in evidenta sau a unui model de tapet montat in zona pe care ti-o doresti sa o delimitezi. Culoarea sau tapetul se pot aplica in spatele canapelei daca este fixata la perete sau in spatele zonei cu televizorul. Veti crea in acelasi timp si un centru de interes in camera respectiva. Pentru a separa o bucatarie deschisa de restul camerei, se poate folosi vopseaua de tabla scolara pe care se si poate scrie (o idee amuzanta si interesanta mai ales pentru cei cu copii).

Daca luam in calcul si garsonierele, unde in singura camera existenta este inclus si spatiul pentru dormit, atunci montarea unui paravan vine ca o solutie practica de a delimita si asigura intimitatea zonei respective.

Nu in cele din urma, rafturile modulare te vor ajuta sa tii ordine in lucruri fara a ocupa mult loc si te vor ajuta se separi vizual functiunile intre ele. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole