fbpx

Cum sa te descurci cu amenajarea pentru bucatarie

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Amenajarile de bucatarii trec prin diverse procese de transformare in mare parte datorate nevoilor in continua schimbare ale oamenilor. A existat in ultimii ani o predilectie catre bucatariile deschise, in special in apartamentele mici unde astfel se creeaza senzatia de spatiu mai mare, mai luminos, mai aerisit, dar in ultima vreme tot mai multe persoane se reorienteaza catre compartimentarile clasice, cu bucatariile inchise.

Deschide Galeria

Multi dintre voi poate si-au achizitionat sau poate urmeaza sa inceapa demersul pentru o locuinta noua, de aceea fiecare aspect ce priveste amenajarea capata o importanta sporita.

Cum ne amenajam bucataria

Dupa ce ai cumparat noua locuinta, urmatorul pas este sa faci un plan cu amenajarea ei. Imediat dupa living, vine si randul bucatariei. Desi in multe din blocurile noi, s-a mizat pe o deschidere a bucatariei catre living (de inspiratie americana), exista in continuare multe persoane care isi doresc ca bucataria sa fie separata de restul camerelor cu perete si usa pentru a preintampina ca mirosurile puternice din timpul gatitului sa patrunda in toata casa. Putem intelege aceasta nevoie, mai ales in cazul familiilor care gatesc des. De aceea, si aici in ansamblul Greenfield, bucatariile sunt inchise, dar legatura se face direct din living, pastrand astfel conexiunea fireasca cu o zona de dining ce ar putea fi amenajata in sufragerie.

Spatiul bucatariilor este bine optimizat. Mobilierul compact, conceput pana in tavan, ofera spatii complexe pentru depozitare. Triunghiul de lucru bazat pe cele 3 zone principale de activitate (cuptor/plita, chiuveta, frigider) este unul adaptat pentru configuratia existenta. Vorbim astfel de o bucatarie in linie dreapta, cu o amenajare unitara. Electrocasnicele sunt incastrate in mobilier (inclusiv centrala termica si frigiderul), astfel ca se obtine un decor cu o continuitate placuta vizual. Bineinteles, conteaza si ce fel de mobilier vei alege, ce fel de finisaje precum si ce culoare sau culori vei aborda.

Poti merge pe tonuri neutre si marca frontul dintre corpurile de mobilier cu placi ceramice tip Terazzo (in stil patchwork), cu placi ceramice mai cuminti, apropiate de culoarea pardoselii sau chiar poti opta pentru sticla colorata (printe cele mai noi tendinte).

Un mare avantaj il reprezinta suprafata vitrata mare. Ferestrele de sus pana jos cu usa spre terasa iti ofera posibilitatea sa te bucuri de multa lumina naturala si de acces rapid spre exterior. In sezonul cald, poti lua masa pe terasa, unde poti amenaja un loc dragut in care sa petreci clipe frumoase alaturi de cei dragi sau de prietenii care vin in vizita.

Reclama

Articole noi

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...

Cunoști cele cinci avantaje ale colțarelor?

Astăzi îți vom spune de ce colțarele sunt piesa...

10 Moduri de a curata bucataria fara sa folosesti substante chimice agresive

Cel mai iubit loc din casa pentru majoritatea oamenilor...

Care sunt accesoriile de care ai nevoie în baie

Amenajarea băii din casa nou construită sau mobilarea uneia...

Apartament de trei camere din Bucuresti amenajat in stil scandinav

Mult alb, lemn masiv si placari de lemn deschis...