Cum sa te descurci cu amenajarea unui apartament de 28 mp

Spatii mici? V-am obisnuit cu ele deja. Solutiile de amenajare insa continua sa ne surprinda cu fiecare proiect pe care il intalnim. Precum acest apartament studio cu o suprafata de 28 metri patrati pe care Xenia de la studioul Zucchini l-a vazut ca pe o reala provocare.

Deschide Galeria

Dificultatea intampinata a venit din dorinta cuplului de a avea o zona de dormit. In plus, peretele dintre camera si bucatarie nu se putea elimina, de aici si provocarile ce au survenit in realizarea amenajarii. Cum a iesit? Merita sa arunci o privire pe imagini si sa te inspiri indiferent ca locuiesti intr-un spatiu asemanator sau mai mare. Tot ce vei gasi aici iti va putea fi util.

Spatiul este minimalist tratat, mobilat doar cu piesele esentiale. Cu toate acestea avem conturate functiunile cerute de beneficiari. Intr-o nisa, designerul a reusit sa introduca patul amenajand astfel zona de dormit dorita. Sub pat, au fost amenajate spatii de depozitare absolut necesare pentru un astfel de spatiu mic, iar o draperie asigura un plus de intimitate acestui mini-dormitor.

O canapea, o consola pentru televizor, o masuta de cafea si un raft deschis compun un living minimalist. La fereastra, blatul lung ofera si spatiu de lucru compeltat cu un scaun inalt de bar.

Cromatica este una predominant neutra. Pentru pereti s-a folosit o nuanta de gri pal, “incalzita” de esenta de lemn a pardoselii.

Fiind nevoita sa foloseasca cu precizie fiecare metru patrat, in bucatarie, au fost alese dulapuri inalte pana in tavan, avand astfel mai mult loc pentru depozitare. Albul mobilierului si al placilor ceramice tip Metro este completat de negrul gresiei. Modelul placilor decorative sparg din monotonia spatiului monoton. Blatul de lucru se continua si deasupra caloriferului din dreptul ferestrei pentru un plus de spatiu necesar atunci cand se gateste.

In hol au fost amenajare dulapurile ce preiau principala functie de depozitare din acest apartament. Pentru a distrage atentia de la spatiul ingust, placile decorative din bucatarie se continua si in hol, iar pe peretele de la intrare, fototapetul rupe ritmul monoton al albului. Un alt truc care sprijina decorul holului este oglinda inalta cu rama neagra. Recomandam acest model si chiar si pozitionarea pentru efectul sau de marire a spatiului. Si iluminatul joaca un rol important, fiecare colt primind o cantitate suficienta de lumina.

Si amenajarea baii a fost o provocare din nevoia de a introduce si masina de spalat rufe. Solutiile alese permit utilizarea baii in mod optim. Spatiul pardoselii a fost lasat liber (chiar si vasul de toaleta este suspendat). Dulapurile inalte pana in tavan asigura nevoia de stocare a diferitelor produse cosmetice si detergenti. Usa batanta a fost inlocuita cu una glisanta, optimizand astfel spatiul avut la dispozitie.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole