Cum să vă decorați casa cu stil și eleganță, cu pernele decorative

Pentru ca orice încăpere din locuința dumneavoastră să iasă în evidență, pe lângă mobilierul ales în ton cu design-ul interior, mai este necesară și decorarea cu piese alese inteligent și cu eleganță. Printre acestea se numără și pernele decorative, decorațiuni ce nu numai că vor atrage toate privirile, ci vă vor și transforma locuința din „casă” în „acasă”. Ele și-au căpătat popularitatea pentru versatilitatea lor, fiind atât piese de decor, cât și textile pe care le puteți folosi zilnic. Așadar, dacă vă doriți să vă înfrumusețați casa, rămâneți cu noi. În rândurile ce urmează vă vom vorbi despre formele acestelor perne, umpluturile lor și cum să le asortați, în funcție de nevoie. Să începem!

Pernele decorative se găsesc în număr mare pe site-urile din domeniu, însă din cauza popularității lor, e posibil să vă streseze întregul proces de alegere. Stați fără griji, vă sărim noi în ajutor. În continuare, vă vom vorbi despre formele lor, pentru ca dumneavoastră să puteți alege modelul potrivit.

  • Forme și dimensiuni pentru fiecare încăpere

Vom începe cu dormitorul, camera în care vă relaxați și vă reîncărcați bateriile după fiecare zi de lucru. Lângă pernele pe care dormiți, vă recomandăm să asortați perne rotunde sau cilindrice. Alegând una dintre aceste forme, veți reuși să adăugați un plus de stil camerei, și să scoateți în evidență diversele texturi. Puteți alege o pernă cu husă uni, fără model, însă într-o culoare contrastantă, sau o pernă brodată, într-un design modern. De la cele înflorate, până la cele cu buline, dungi, sau chiar modele abstracte, aveți o mulțime de posibilități. Nu ezitați să asortați pernele și la cuvertura pat pe care o aveți, pentru un look complet.

Continuăm cu sufrageria sau camera de zi, locul perfect pentru lectura de weekend sau vizionarea filmului preferat. Pe o canapea voluminoasă, se vor asorta de minune pernele decorative în forme dreptunghiulare sau pătrate, pentru o susținere sporită a spatelui. Vă încurajăm din nou să alegeți fie culori contrastante, pentru un plus de stil, fie modele simple, pentru accente minimaliste. Totodată, mai puteți completa aspectul camerei și cu o pernă tip pouf, de podea. Aceasta, fiind de dimensiuni mari, va funcționa drept fotoliu și va fi o alegere inspirată pentru serile petrecute cu prietenii. Făcând astfel de alegeri, veți avea o mulțime de spații de relaxare, indiferent de încăpere.

Trecem și la grădină. Dacă aveți un foișor sau un cort exterior pe care nu știți cum să îl amenajați, nu ezitați să îl umpleți de perne. Pe lângă faptul că ele vă vor oferi comoditate și relaxare, vor face și întregul cadru să pară mai primitor. Pentru foișoarele cu accente de lemn, pernele în forme cilindrice sau dreptunghiulare, pe toată lungimea spătarului banchetei, se vor potrivi de excepție. Nu ezitați să navigați mediul online pentru mai multe recomandări în materie de perne pentru exterior. Apoi, veți vedea că vă veți simți mai inspirat și veți da frâu liber simțului dumneavoastră de designer.

Acum că v-am prezentat tipurile de perne perfecte pentru redecorarea casei, vrem să vă vorbim și despre umpluturile acestora. În funcție de cameră, veți avea nevoie de niște perne mai ferme sau mai moi, așa că, în continuare, vă vom ajuta să vă orientați în această direcție.

  • Umpluturi de perne

Printre cele mai îndrăgite umpluturi se numără puful și spuma cu memorie. Acestea două vor fi alegerea perfectă pentru dormitor sau camera de zi, unde aveți nevoie de susținere, îmbinată cu confort. Aceste umpluturi vă vor oferi relaxarea de care aveați nevoie după o zi lungă la birou, susținându-vă spatele într-o poziție corectă, în același timp. Mai puteți alege și perne umplute cu pene sau polistiren, pentru un aspect înfoiat și pufos. Acestea vă vor face să vă simțiți de parcă vă afundați cu totul în ele, pentru o destindere deplină. Ele se vor potrivi pentru pernele tip pouf sau cele de exterior. Iar acum că ați aflat și diversele tipuri de umpluturi, puteți alege în consecință.

Iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că acum sunteți inspirat să vă înfrumusețați casa cu cele mai fabuloase perne decorative. Vă dorim happy shopping și spor la redecorat!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole