Decor original intr-un apartament de 2 camere

Inspiratia zilei vine sub forma acestui apartament de 41 metri patrati din Polonia. Nu neaparat suprafata mica, ci elementele care compun aceasta amenajare ne-au atras atentia.

Deschide Galeria

Unul din aceste detalii vine sub forma culorilor. Paleta cromatica oscileaza intre alb si negru, gri si albastru-inchis in diferite proportii. Poate ca din aceasta simpla descriere ai putea intelege ca vorbim despre un spatiu intunecat si neprimitor, insa nuantele sunt echilibrate. Vorbind strict la nivelul decorului, atmosfera generala pare mai degraba misterioasa, cu accente care iti atrag atentia in diferite puncte ale amenajarii.

Apartamentul vine sub forma unei impartiri clasice, de 2 camere. In zona de zi, bucataria si livingul formeaza un tot unitar, separate la nivel vizual prin intermediul canapelei asezata cu spatele la masa din zona bucatariei. Spatiul descrie un decor minimalist, axat pe decoratiuni ce reusesc sa personalizeze excelent amenajarea. Si aici intervine un al doilea detaliu pe care nu-l poti trece cu vederea: mandala. Motivul acestor imagini-simbol il regasim sub diferite forme in decor, de la pernele decorative pana la piesele de arta din hol si living, sau chiar la nivelul placilor ceramice. De aici poate si nota de misterios pe care ti-o starneste vederea acestor imagini.

Stilul abordat este unul contemporan cu influente industriale redat prin caramizile aparente sau prin designul corpurilor de iluminat. Piesele se imbina armonios in amenajare si reusesc sa descrie un apartament tineresc, cu o abordare originala.

Functiunile sunt minimalist tratate. Dinspre bucatarie, dotata cu strictul necesar, mergand spre living, unde singurele piese de mobilier sunt canapeaua, consola pentru televizor si o masuta de cafea sub forma unui cub, pana la dormitor cu un pat din paleti si sistem de depozitare in loc de dulap.

Lumina naturala reprezinta un avantaj excelent explorat in aceasta amenajare. Prin ferestrele inalte, spatiul primeste un iluminat generos, sporind astfel si senzatia de spatialitate, in ciuda cromaticii preponderent inchise. Peretele de caramida vopsit cu alb amplifica acest efect. Cablurile (negre) ale corpurilor de iluminat formeaza adevarate circuite pe tavan, ilustrand din plin influentele industriale de la nivelul decorului. Mesajul tabloului din baie rezuma, subtil, ideea unei altfel de amenajari, care intriga si place in acelasi timp.

Hai sa vezi amenajarea detaliata in fotografiile din galeria de mai sus. Asteptam parerea ta!

Proiect realizat de Biroul de Arhitectura Raca

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole