Decoreaza-ti casa de Halloween si bucura-te de culoare!

Provenita din traditia celtica, sarbatoarea de Halloween este dedicata spiritelor si comemorarii acestora. Astazi, oamenii pastreaza traditia, rafinand modul de a o celebra. Decoratiunile ce impodobesc casele si incaperile cu acesta ocazie sunt dintre cele mai creative si mai colorate, pregatind terenul pentru cele de Craciun, in care intreaga cromatica se schimba.


Deschide Galeria

Astfel, culoarea specifica Halloween-ului este portocaliul, omniprezent in paleta toamnei, o nuanta vibranta, care aduce un tonus aparte aranjamentelor decorative. Iar cel mai folosit obiect pentru crearea atmosferei de sarbatoare este dovleacul turcesc. In cultura anglo-saxona, dovleacul este sculptat in diferite modele pentru a realiza figuri cat mai inspaimantatoare. Se fac diverse concursuri cu aceasta tematica si cei mai creativi dovleci primesc aprecierea colectiva. Ulterior, dovlecii astfel pregatiti se pun pe verandele si pe scarile caselor, pentru a alunga spiritele rele si pentru a intampina colindatorii care vin costumati cat mai interesant si care intreaba "trick or treat?"

Alte motive care se folosesc in aranjamentele de Halloween sunt paianjenii, maturile, cazanele cu potiuni, vrajitoarele sau liliecii. Traditiile acestei sarbatori spun ca liliecii care zboara in jurul casei aduc ghinion si de aceea trebuie indepartati de catre decoratiuni infricosatoare. Paianjenii sunt tovarasii de magie ai vrajitoarelor si acesta este motivul pentru care peretii primesc stickere si decupaje din hartie sub aceasta forma.

Una dintre tendintele noi in crearea decoratiunilor este vopsirea in tonuri unitare a legumelor si fructelor (dovleci, tartacute, mere, pere) ce urmeaza a fi expuse in aranjamentele de interior. In special pentru mesele festive de Halloween sunt preferati dovlecii negri, albi si aurii, pe care se aplica diferite modele sau chipuri colorate.

Indiferent de motivele pe care le vei alege pentru decoratiunile de Halloween, pune-ti imaginatia la joaca. 

Sursa foto: Pinterest.com

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...