Detaliile în amenajările interioare: de ce anume nu trebuie să uiţi când îţi mobilezi casa

Amenajările interioare nu trebuie să îţi dea bătăi de cap. Bineînţeles, atunci când vrei să renovezi sau să amenajezi o casă, este important să dedici timp şi atenţie tuturor activităţilor necesare. De la alegerea finisajelor şi până la alegerea mobilierului, ai nevoie de cele mai potrivite produse pentru nevoile tale.

Este foarte important să nu uiţi de micile detaliile atunci când amenajezi o locuinţă. Iată câteva sfaturi utile pentru a te ocupa de amenajările interioare că la carte:

Jaluzele interioare sau draperii

Lumina de afară îţi poate da bătăi de cap, în special în camera în care dormi. De aceea, este o idee bună să nu uiţi de draperii, jaluzele interioare sau rolete pentru geam atunci când îţi amenajezi casă.

Există mai multe motive pentru care ai nevoie de jaluzele interioare sau draperii în casa ta. În primul rând, îţi doreşti să te bucuri de intimitate în propria casă. Acest lucru este valabil în special dacă stai la bloc sau într-un complex de case. Mai mult, aceste accesorii pentru geamuri te vor ajuta şi în zilele caniculare. Jaluzelele interioare, roletele pentru geam sau draperiile blochează lumina directă a soarelui şi în acest fel în casă va fi mai răcoare.

De asemenea, pentru a te odihni bine, ai nevoie de accesorii care să blocheze primele raze ale soarelui, în special dacă nu vrei să te trezeşti la prima oră a dimineţii.

Chiar dacă astfel de accesorii nu sunt primele pe lista atunci când îţi mobilezi şi utilezi casă, este foarte important să nu uiţi de ele. Acestea au atât rol funcţional, cât şi estetic. Poţi opta pentru draperii sau jaluzele care să se integreze în amenajarea casei, atât din punct de vedere al texturii, cât şi din punct de vedere al culorilor.

În prezent, există o mulţime de soluţii în ceea ce priveşte instalarea draperiilor, roletelor sau jaluzelelor, ceeea ce înseamnă că vei găsi cu siguranţă un model potrivit nevoilor tale.

Măsuţa de cafea

Măsuţa de cafea este un obiect pe cât de mic, pe atât de util. De cele mai multe ori, aceasta nu este cap de lista când amenajezi camera de zi. Bineînţeles, există alte piese de mobilier mai importante, precum colţarul sau mobilă de living. Totuşi, măsuţa de cafea este super utilă şi trebuie inclusă în amenajare.

Poţi folosi măsuţa de cafea pentru a depozita obiecte importante, de la laptop şi până la cărţi sau agende, dar şi pentru a servi o gustare sau o băutură.

În plus, măsuţa de cafea poate fi o super piesa de decor în cameră. Poţi alege modele cu inserţii metalice, modele colorate sau din materiale durabile precum marmură ori lemnul masiv.

Mobilierul pentru terasa sau balcon

Dacă ai o terasă sau un balcon este foarte important să nu tratezi acest spaţiu ca pe unul inutil. Balconul sau terasa poate deveni un loc în care să lucrezi, să te relaxezi sau să organizezi seri de distracţie cu cei dragi. De aceea, este o super idee să incluzi pe lista de cumpărături şi mobilierul de exterior, chiar dacă nu stai la curte.

Terasa sau balconul se poate amenaja într-o mulţime de feluri. Poţi opta pentru scaune şi mese din aluminiu, lemn sau paleţi, dar şi pentru fotolii de tip puf sau pentru un divan confortabil.

Bineînţeles, trebuie întotdeauna să ţii cont de spaţiul de care dispui. Dacă ai un balcon foarte mic, atunci un set cu două scaune pliabile şi o măsuţă rotundă va fi suficient. Pentru o terasă spaţioasă, alege canapele, fotolii sau scaune de dimensiuni generoase.

Detaliile sunt extrem de importante în amenajările interioare. Nu este suficient să alegi finisajele potrivite şi piesele de mobilier esenţiale, ci trebuie să te gândeşti şi la micile obiecte sau piese de mobilier. De la draperii şi jaluzele şi până la măsuţe de cafea sau mobilă pentru balcon, este esenţial să nu omiţi niciun detaliu.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole