fbpx

Elegant si functional acest apartament studio din Bucuresti

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Mihaela si Sorana, talentatele arhitecte de la Miso Architects ne surprid din nou cu o amenajare de zile mari. Ele ne propun o abordare inedita pentru un spatiu similar cu cel despre care am scris aici.

Deschide Galeria

Vorbim asadar despre un apartament de 51 de metri patrati, compusi dintr-o camera generoasa de 40 metri patrati, o bucatarie de 7 metri patrati si o baie de aproape 4 metri patrati. Un mare plus al acestui spatiu este suprafata vitrata generoasa prin care patrunde o cantitate importanta de lumina naturala.

Amenajarea a fost realizata intr-un stil modern, imbinand tendinte minimaliste cu forme simple si materiale atent alese, cu scopul final de a obtine un decor functional si coerent.

Tinand cont de configuratia existenta a camerei si de avantajul ferestrelor largi, Mihaela si Sorana s-au gandit sa abordeze amenajarea impartind camera in zona de zi si zona de noapte. Aceasta diferentiere s-a realizat in prima faza printr-o platforma inaltata accesibila prin 2 trepte atat din living cat si din hol si apoi prin texturi diferentiate care subliniaza trecerea intre functiuni. Platforma are si un rol functional, in cadrul ei fiind inserate spatii de depozitare. Delimitarea intre aceste zone se face printr-un perete de lamele din lemn de stejar prinse cu un sistem special realizat pentru a-i permite fiecareia sa se roteasca in jurul propriului ax, formand astfel un perete inchis.

Peretele cel mai lung al acestui apartament tip studio este placat in intregime cu mobilier asigurand astfel nevoile de depozitare atat de importante mai ales intr-un spatiu mic. Si la nivelul acestor piese de mobilier este vizibila diferentierea prin designul ales; in zona de dormit dulapul cu haine prezinta un design neregulat la nivelul usilor, iar in zona de zi vom putea observa un alt tip de impartire, cu linii drepte si un design uniform. Tot aici vom gasi si un semineu cu bioetanol incorporat pentru o atmosfera cat mai primitoare.

Cu adevarat spectaculos este elementul de design la care Mihaela si Sorana s-au gandit pentru zona de dormitor. Fiind amplasat intr-o zona mai putin luminoasa a locuintei, a fost creat un perete cu placaj neregulat si iluminare cu LED avand in acelasi timp o lumina ambientala placuta si un joc de umbre interesant care se face remarcat in ansamblul decorului.

Zona de zi este mobilata cu piese simple si moderne, in culori deschise, cu un accent de culoare reprezentat de un fotoliu turcoaz. Mergand spre bucatarie, vom intalni o zona de bar pusa in valoare prin jardinierele cu plante decorative. Aceasta zona face legatura intre spatiul livingului si cel al bucatariei. Intregul decor se armonizeaza prin piesele atent alese. Ne place canapeaua dar si masuta de cafea realizata dintr-un cadru metalic de culoarea cuprului si un blat de marmura.

O atentie deosebita a fost acordata finisajelor de accent si mai ales corpurilor de iluminat, detalii care fac cu adevarat diferenta intr-o amenajare, conferindu-i personalitate. In cazul acestui studio, corpurile de iluminat alese sunt realizate manual in Spania de catre LZF, acestia producand piese unicat din foita de furnir. Astfel piesa centrala din living este modelul Agatha (semnat de Luis Eslava Estudio), iar cea din dormitor modelul Gea (semnat de Marivi Calvo).

Un proiect deosebit pe care te invitam sa-l explorezi in detaliu in galeria de mai sus. Multumim Mihaelei si Soranei pentru ca au impartasit cu noi acest minunat proiect!

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...