Eleganta in tonuri neutre – povestea unui apartament modern de 3 camere

Compus din living, bucatarie deschisa, birou si un dormitor cu dressing, apartamentul de 70 de metri patrati din Moscova a fost amenajat punand accentul pe zonele comune, de relaxare.

Deschide Galeria

Clientii, un cuplu casatorit, si-au dorit crearea unui spatiu confortabil pentru relaxare in noul apartament iar designerii de la Notum Project au avut o misiune in plus: marirea vizuala a spatiului existent folosind tranzitii line de la o zona la alta.

Conturul apartamentului de trei camere este unul putin atipic, amplasat la intersectia a doua volume angulate. Printr-o proiectare atenta a fost alocat spatiu suficient pentru fiecare zona si activitate in parte iar prin intermediul mobilierului si al pieselor de decor s-au estompat armonios unghiurile ascutite.

Arhitectii marturisesc ca amenajarea a fost conceputa pentru un cuplu modern, care prefera sa se relaxeze in casa fara a gati prea mult; asa ca bucataria este proiectata ca un spatiu minimal, nu este centrul de interes al casei (cu toate ca prin materialele sale elegante, atrage toate privirile).

La nivel de compartimentare, apartamentul este impartit in zona de zi- un open space generos (ce cuprinde holul de intrare, linia mobilierului de bucatarie, locul de luat masa si livingul), biroul cu acces din hol, baia si spalatoria; zona de noapte – dormitorul matrimonial si dressingul.

In intreaga amenajare regasim contraste elegante intre materiale mate si lucioase, reci si calde, aceste contraste accentuand personalitatea puternica a ambiantei propuse. Paleta cromatica are la baza nuante de bej neutru si tonuri calde de gri. Elemente de interior iesite din tipar si decoratiuni semnate de designeri consacrati au avut un rol principal in amenajarea acestei locuinte.

Utilizarea vopselei lavabile in nuante complexe de gri si alb prafuit contrasteaza placut cu pardoseala inchisa, din lemn masiv. Elementele aurii utilizate in decor complementeaza fundalul neutru si accentueaza diversele zone de interes.

Spatiile de depozitare sunt suficiente pentru doua persoane; designerii au optat pentru depozitare ascunsa si folosirea unor sisteme integrate. De exemplu, dressingul din dormitor nu iese in evidenta ca un dulap propriu-zis, usile sale lucioase fiind vopsite in acelasi ton cu vopseaua lavabila a peretilor. Camera dedicata spalatoriei, amplasata langa baie, dispune de un dulap generos pentru depozitarea hainelor.

In alegerea pieselor de mobilier factorii decisivi au fost costul, stilul si materialele naturale (canapeaua din piele intoarsa; masa de dining din piatra naturala, tesaturile naturale ale draperiilor si covoarelor). O atentie speciala a fost acordata ambiantei si decoratiunilor, micilor obiecte de decor care fac diferenta.

Una din cerintele principale ale beneficiarilor a fost utilizarea imaginii zeului hindus Ganesha (zeul intelepciunii si al prosperitatii) in amenajarea spatiului. Astfel, un tablou infatisandu-l pe zeul Ganesha a fost comandat special pentru acest proiect, pictat in concordanta cu paleta cromatica a amenajarii, nuante de gri, accente aurii si o pata puternica de culoare, rosu bordeaux.

Vazele de portelan apartinand dinastiei Ming contribuie la inchegarea decorului rafinat si elegant, in timp ce adauga o nota de exotism. Vaza amplasata pe pardoseala, in living, langa canapeaua coltar este o piesa sculpturala, inalta si iese in evidenta prin forma si relieful fatetat. In birou regasim o alta vaza de portelan, de culoarea vinului rosu, amplasata pe masa de lucru. Floarea care decoreaza aceasta vaza simbolizeaza ciclul etern al naturii, calmul si armonia.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole