fbpx

Eleganta naturala intr-o amenajare de 3 camere – Mult lemn si nuante calde de gri

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Povestea amenajarii acestui apartament de trei camere si 90 mp situat intr-un complex rezidential din Bucuresti are la baza un puternic echilibru estetic, concept fundamental in filosofia celor de la Dofinteriors.

Deschide Galeria

Amenajarea a fost finalizata in martie 2019, cu un buget de investitie de 120000 de euro, distribuiti in materiale si finisaje de calitate superioara, obiecte si piese de mobilier de design, obiecte sanitare si baterii marca Diseno Porcelanosa; mobilier  incastrat realizat la comanda.

Stilul modern al amenjarii este definit printr-un puternic contrast alb/negru, echilibrat printr-o paleta cromatica de nuante calde de gri si prezenta lemnului de stejar.

Mobilierul realizat la comanda pentru hol, dormitor si dressing, constituie un fundal elegant si neutru, potrivit pentru a pune in valoare obiectele de design folosite in cadrul amenjarii. Folosind toata inaltimea incaperii, mobilierul capata suplete si se confunda cu un perete.

La nivel de compartimentare au fost propuse interventii minime. Modificarea principala a constat in daramarea peretelui dintre bucatarie si living; astfel ca lumina naturala poate patrunde acum in intreaga profunzime a spatiului.

Un truc important utilizat in cadrul proiectului a fost folosirea ingenioasa a oglinzilor. “Oglinda fumurie, regasita in placari pe pereti sau pe usile glisante ale spatiilor de depozitare incastrate, deschide unghiuri si imagini surprinzatoare si maximizeaza gabaritele incaperilor.”

Zona de dining este inclusa in acest open-space creat, fiind subliniata prin cele doua oglinzi sub forma de arcade retroiluminate amplasate pe peretele cu canapeaua. Aceste oglinzi au rolul de a mari  vizual spatiul si a demarca subtil zonele de interes.

Un corp de iluminat modern, o masa extensibila cu blat de ceramica si picioare metalice, completate de silueta scaunelor emblematice Panton de la brandul Vitra, compun imaginea minimalista si sensibila a locului de luat masa.

Arhitectii Raluca si Radu Dofin de la Dofinteriors ne povestesc ca “micile detalii decorative, materialele naturale folosite si suprafetele texturate sunt puse in evidenta de scenografia iluminatului propus, adaugand valoare vizuala amenajarii.”

“Corpurile de iluminat suspendate cu forme organice, fluide si delicate, innobileaza si echilibreaza fiecare camera.” Majoritatea corpurilor de iluminat au fost achizitionate de la Luce Domotica, fiind integrate in amenajare ca adevarate opere de arta.

Fotografii: Arthur Tintu

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...