Spatii de depozitare speciale pentru bucatarii mici

Spatiile mici sunt o povocare pentru orice designer: trebuie sa imbini la propriu utilul cu placutul. Obiectivul este functionaliatea incaperii si imaginea estetica de efect. Organizarea presupune folosirea fiecarui centimetru pe care il avem la dispozitie, avand grija totusi sa nu incarcam incaperea.

Deschide Galeria

Bucataria este una din provocarile de care vrem sa ne ocupam astazi. Incepem prin a trasa cateva directii in ceea ce inseamna depozitare in bucatarie.

Bucataria este una din zonele casei in care oricat de mult spatiu ai avea tot ai nevoie de depozitare si de organizare. Este important sa stii cum sa te raportezi la spatiul tau si ce vrei de la el. Daca bucataria este mica, toate sunt la indemana. Mai ramane acum sa le si organizam astfel incat gatitul sa devina o placere.

Prezentam astazi doua idei care pot fi puse in aplicare inca din faza de proiect a bucatariei si 5 idei care pot veni ca o completare chiar daca bucataria este deja mobilata.

Daca inca nu ai conceput mobilierul de bucatrie ai putea sa iei in considerare varianta in care sub locul de luat masa, mai exact sub coltar sa maschezi o serie de sertare folosite pentru depozitarea veselei. Sertarele trebuie dispuse astfel incat sa poata fie deschise chiar si in momentul in care se serveste masa, fara sa fie nici un inconvenient.

In mobilerul nefinisat este necesar sa te gandesti si la un spatiu de depozitare a obiectelor de curatat. Bucataria este intr-adevar un loc unde tot timpul ai ceva de sters, de maturat si de spalat, asa ca nu ar strica sa ai aproape toate aceste lucruri. Se pote sa folosesti orice “soldat” incorporat in mobila de bucatarie caruia sa ii atasezi un mic dulap. Daca “soldatul” se deschide in fata, dulapiorul sa se deschisa pe lateral, pentru a se putea ascunde solutiile, matura si mopul de curatat.

Dar ce ne facem in momentul in care bucataria este deja mobilata si ne dam seama ca am mai avea nevoie de cateva adnotari? In continuare veti gasi cateva idei despre cum sa organizati borcanele, alimentele si chiar mirodeniile intr-un mod inedit si practic.

Chiar daca sunt folosite de foarte mult timp sistemele pe baza de magneti sunt foarte practice. Poti lipi o banda magnetica oriunde in bucatarie de care sa atarne borcane cu mirodenii, ceaiuri, uleiuri.

Tot pentru depozitarea alimentelor poti sa folosesti un dulap de sustinere, deja existent caruia sa ii adaugi o rama pe lateral, in care sa introduci un numar de mini rafturi. Spatiul nou creat poate fi folosit pentru borcane identice ca aspect, dar nu si continut. Chiar daca sunt la vedere le poti accesa rapid formand un tablou culiar si colorat.

O alta posibilitate de depozitare este folosirea de tuburi de dozare asemantoare cu cele din supermarket pentru cereale, paste, orez. Pe langa faptul ca sunt depozitate intr-un mod creativ, cerealele nu vor mai fi raspandite pe podea, in acelasi timp stii si cand sa mergi la cumparaturi.

Pentru vesela va propunem sa modificati rafturile interioare ale dulapurilor deja existente. Introduceti in interiorul dulapurilor gratare asemanatuare cu cele ale masinilor de spalat vase. Stim ca atunci cand vrem sa spalam vasele ne trebuie o masina cu compartimente bine gandite pentru a putea sa introducem cat mai multa vesela. Este si o modalitate prin care scapi de zgomotul produs prin deschiderea dulapurilor, pentru ca toata greutatea vaselor ramane pe gratare.

Pentru sticlele de vin sau orice alte sticle aratoase sau doar pur si simplu importante pentru “casa omului” aveti posibilitatea de a aseza pe blatul mobilei de bucatarie un raft dispus pe verticala inserat cu cilindre. Corpul nou format nu ingite spatiul datorita cilindrelor este practic si estetic.

Pentru completarea imaginii de ansamblu in bucătăriile mici mobilierul trebuie sa fie deschis la culoare sau din material lucios. De asemenea, culorile deschise sunt de un real ajutor facand ca spatiul sa devina aerisit şi ordonat.

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole