fbpx

Grup electrogen sau cum sa treci cu brio peste o pana de curent

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Cunoastem cu totii momentele cu pene de curent atunci cand ai cea mai mare nevoie de electricitate. Poate ca pentru consumatorii casnici, un asemenea eveniment trece mai usor, insa pentru institutii, magazine sau sedii de firme poate fi cu adevarat problematic, intreruperea activitatii putand avea urmari neplacute.

Deschide Galeria

In astfel de cazuri, un generator de curent este solutia salvatoare. Generatorul de curent sau grupul electrogen este un dispozitiv care converteste energia mecanica in energie electrica putand fi utilizata astfel intr-un circuit extern. Unul din principalele sale avantaje il constituie faptul ca asigura o sursa energetica de rezerva importanta pentru marii consumatori asigurandu-le continuarea functionalitatii pana la remedierea principalei sursa de energie electrica.

Insa, grupul electrogen este cu adevarat util in locurile greu accesibile, unde alimentarea cu energie electrica este deficitara. Putem lua in calcul aici cabanele de la munte sau case din zonele izolate din munti. Astfel de dispozitive se pot folosi cu succes si pe santiere, in cadrul instalatiilor eoliene, in agricultura sau turism.

Cum alegi produsul potrivit?

In primul rand, trebuie sa te gandesti la motivul pentru care il vei achizitiona – ca sursa independenta sau sursa de avarie; locul sau – interior sau exterior, puterea consumatorilor, tensiunea de alimentare, regimul de exploatare.

Odata ce ti-ai raspuns la aceste intrebari, urmeaza sa alegi tipul de grup electrogen. De obicei, alegerea o poti face intre un generator diesel sau un generator pe benzina. Avantaje sunt de ambele parti.

Un generator diesel inseamna in primul rand eficienta. Tipul de motor este robust si rezistent, iar costurile de mentenanta sunt scazute. Pentru ca in generatoarele pe diesel combustibilul se autoaprinde, si costurile de intretinere sunt reduse. Generatorul pe benzina ofera avantajul unui pret de achizitie mic si o plaja mare de putere. Citeste aici detalii suplimentare despre alegerea unui grup electrogen.

In ceea ce priveste o utilizare cat mai eficienta si usoara, trebuie sa tii cont si de tipul de pornire; poti alege intre grup electrogen cu pornire manuala (la sfoara), electrica (la cheie) sau automata (la caderea retelei principale, ele pornind automat).

Oricare ar fi optiunile si mai ales nevoile tale, un grup electrogen precum cele de aici iti va oferi autonomie si mobilitate pentru ca activitatea pe care o desfasori sa decurga la parametri normali.

Reclama

Articole noi

Amenajare apartament cu doua camere in stil industrial – Tavan negru si detalii rafinate

Daca pana acum va gandeati ca negrul intr-o amenajare...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Amenajare glam cu influente scandinave pentru un apartament de 3 camere din Constanta

Povestea de astazi este a unui apartament de trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...

Centrală termică pe gaz sau termoșemineu – ce tip de încălzire să alegi?

În ziua de astăzi, alegerea unei soluții de încălzire...