Inspiratie din natura – amenajare moderna apartament de 138 mp

“Earthly Apartment”, cum a fost denumit de echipa de proiectare Rite, este un proiect complex, implementarea lui a durat aproximativ un an, fiind finalizat la inceputul lui 2021.

Deschide Galeria

Beneficiarii, o familie cu doi copii,  si-au dorit  un spatiu de zi generos, in care diversele zone sa comunice eficient intre ele, si o ambianta placuta, calda, inspirata de culori si texturi naturale.

“Pentru acest apartament, obiectivul nostru a fost sa cream o ambianta naturala, generata de linii drepte si clare si suprafete simple. Texturile minimaliste contrasteaza cu suprafetele mari de lemn de stejar, un element natural cu mult caracter.”

Apartamentul, cu o suprafata utila de 138 de metri patrati, dispune de doua bai, un open space (compus din bucatarie, loc de luat masa si living), doua camere pentru copii si o zona de zi pentru acestia si dormitorul matrimonial.

Pentru a crea distributia spatiala dorita si o comunicare eficienta intre zonele cuprinse in open space si a asigura functionalitatea maxima,  au fost necesare interventii de recompartimentare.

Paleta cromatica propusa are la baza culori pamantii, naturale si se bazeaza pe contraste puternice: negru, tonuri inchise de maro si nuante calde, deschise : lemn, alb, crem.

Dormitorul matrimonial a fost proiectat in nuante masculine, minimalist ca distributie spatiala. Finisajele contrasteaza armonios cu dulapul alb generos, care asigura suficient spatiu de depozitare pentru beneficiari.

“Un dormitor simplu in forma, dar bogat la nivel conceptual. Intrucat clientul este un practicant al artelor estice si un cautator de mindfulness, am proiectat o mandala imensa ca singurul obiect pur decorativ din acest dormitor matrimonial.

Camerele copiilor au fost concepute plecand de la interesele si personalitatile copiilor insa pot fi adaptate cu usurinta la nevoile viitoare ale copiilor. A doua camera de zi din casa  constituie un spatiu de legatura intre dormitoarele copiilor pentru joaca si activitati in echipa, delimitand astfel dormitoarele pentru odihna si activitati individuale.

Mare parte din mobilier a fost realizat la comanda (Triaxis), canapeaua , noptierele, covorul din living au fost achizitionate de la The Home, perdelele si draperiile au fost realizate de Ariklia Decoratiuni. Corpurile de iluminat care pun in valoare intregul concept al amenajarii au fost achizitionate de la Nova Luce, The Home si Eglo.

Studio Arhitectura: Rite – arh. Vlad Osiac

Foto: Alexandru Prodan

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole