fbpx

Amenajare interioara si recompartimentare apartament modern din Bucuresti

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Apartamentul de trei camere dispune de 2 bai, bucatarie si hol de distributie generos. A fost preluat de echipa de arhitectura de interior – Iulia Stiru in stadiul la gri, avand la dispozitie un buget de 45000 de euro pentru a transforma aceasta proprietate imobiliara in acel “acasa” mult dorit.

Deschide Galeria

“Am preluat apartamentul cand era la gri, in acest stadiu a fost achizitinat de catre beneficiari. Acest lucru ne-a oferit o oarecare libertate in a regandi anumite zone precum bucataria si suita matrimoniala, dar si de a alege finisajele dorite pentru pereti si pardosela.”

Parcursul amenajarii a fost unul complex, incluzand refacerea instalatiei electrice, repozitionare trasee obiecte sanitare, mascarea tevii de gaz, refacerea plafonului din gipscarton  pentru a asigura o izolare fonica optima.

Intreg procesul a presupus multe discutii pe santier, indicatii pentru echipele implicate in proiect, intalniri cu beneficiarii, insa rezultatul este pe masura asteptarilor. Proiectul, inceput in august 2020, a implicat doua saptamani intense de proiectare iar mai apoi s-a continuat cu etapa de implementare.

Bucataria initiala avea o configuratie clasica de bloc, forma dreptunghiulara, spatiu ingust. A fost adaptata cu succes la personalitatea sociabila a  proprietarilor printr-o serie de modificari: eliminarea partiala a peretelui comun cu livingul; optimizarea zonei de gatit si de relaxare, zona de chiuveta a ramas ascunsa, asigurand intimitatea necesara.

Peretele din living (comun cu bucataria) a fost placat cu lemn pe toate laturile, avand o aparenta robusta, solida, un suport optim  pentru televizor si semnieul electric incastrat.

Dormitorul matrimonial continua linia stilistica a intregului concept, insa este zona cu cel mai mare impact din cadrul amenajarii. Tapetul cu model exotic si culori vibrante creeaza o atmosfera joviala, placuta in contextul modern al amenajarii.

Baia matrimoniala a fost reconfigurata; pentru o mai buna optimizare a spatiului au decis sa mute usa de intrare in baie, iar peretele catre dormitor a fost inlocuit de un panou mare de sticla inteligenta care poate deveni oricand opaca, la o simpla apasare de buton.  Astfel, baia beneficiaza acum si de lumina naturala care patrunde in dormitor.

Pentru amenjarea celei de-a doua bai au fost folosite  “diferite tipuri de finisaje precum: ceramica pentru pardoseala si pentru peretii din zona umeda, vopsea decorativa pentru o parte din depozitare si pentru structura de gips carton care incastreaza rezervorul vasului de wc si nu in ultimul rand, elementul de accent al baii – tapetul.

 “Acest tip de tapet este unul special pentru baie, pe care am ales sa-l evidentiem cu o sursa de iluminat dedicata. Totodata, in zona lavoarului am realizat o oglinda customizata de dimensiuni generoase pentru a se reflecta o mare parte din tapet. “

Designeri de interior: Iulia Stiru, Alexandru Marin

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...