Apartamentul de trei camere dispune de 2 bai, bucatarie si hol de distributie generos. A fost preluat de echipa de arhitectura de interior – Iulia Stiru in stadiul la gri, avand la dispozitie un buget de 45000 de euro pentru a transforma aceasta proprietate imobiliara in acel “acasa” mult dorit.
“Am preluat apartamentul cand era la gri, in acest stadiu a fost achizitinat de catre beneficiari. Acest lucru ne-a oferit o oarecare libertate in a regandi anumite zone precum bucataria si suita matrimoniala, dar si de a alege finisajele dorite pentru pereti si pardosela.”
Parcursul amenajarii a fost unul complex, incluzand refacerea instalatiei electrice, repozitionare trasee obiecte sanitare, mascarea tevii de gaz, refacerea plafonului din gipscarton pentru a asigura o izolare fonica optima.
Intreg procesul a presupus multe discutii pe santier, indicatii pentru echipele implicate in proiect, intalniri cu beneficiarii, insa rezultatul este pe masura asteptarilor. Proiectul, inceput in august 2020, a implicat doua saptamani intense de proiectare iar mai apoi s-a continuat cu etapa de implementare.
Bucataria initiala avea o configuratie clasica de bloc, forma dreptunghiulara, spatiu ingust. A fost adaptata cu succes la personalitatea sociabila a proprietarilor printr-o serie de modificari: eliminarea partiala a peretelui comun cu livingul; optimizarea zonei de gatit si de relaxare, zona de chiuveta a ramas ascunsa, asigurand intimitatea necesara.
Peretele din living (comun cu bucataria) a fost placat cu lemn pe toate laturile, avand o aparenta robusta, solida, un suport optim pentru televizor si semnieul electric incastrat.
Dormitorul matrimonial continua linia stilistica a intregului concept, insa este zona cu cel mai mare impact din cadrul amenajarii. Tapetul cu model exotic si culori vibrante creeaza o atmosfera joviala, placuta in contextul modern al amenajarii.
Baia matrimoniala a fost reconfigurata; pentru o mai buna optimizare a spatiului au decis sa mute usa de intrare in baie, iar peretele catre dormitor a fost inlocuit de un panou mare de sticla inteligenta care poate deveni oricand opaca, la o simpla apasare de buton. Astfel, baia beneficiaza acum si de lumina naturala care patrunde in dormitor.
Pentru amenjarea celei de-a doua bai au fost folosite “diferite tipuri de finisaje precum: ceramica pentru pardoseala si pentru peretii din zona umeda, vopsea decorativa pentru o parte din depozitare si pentru structura de gips carton care incastreaza rezervorul vasului de wc si nu in ultimul rand, elementul de accent al baii – tapetul.”
“Acest tip de tapet este unul special pentru baie, pe care am ales sa-l evidentiem cu o sursa de iluminat dedicata. Totodata, in zona lavoarului am realizat o oglinda customizata de dimensiuni generoase pentru a se reflecta o mare parte din tapet. “
Designeri de interior: Iulia Stiru, Alexandru Marin