fbpx

Locuinta pentru un cuplu tanar amenajata in 38 mp

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Astazi vorbim din nou despre spatii mici. Vei afla, in cele ce urmeaza, povestea unei amenajari de 38 metri patrati, caminul unui cuplu tanar.

Deschide Galeria

Provocarile intr-un astfel de proiect sunt nenumarate. De aceea, cei doi au hotarat sa apeleze la sfaturile unui designer pentru a-i ajuta in tot procesul de reamenajare a locuintei.

Spatiul este configurat ca unul de doua camere, cu o zona de zi ce include living si bucatarie, dar si un dormitor. Tinand cont de suprafetele reduse, designerul a fost nevoit sa gaseasca solutii optime pentru a contura o mica zona de living, o bucatarie functionala, dormitor confortabil si spatii de depozitare eficiente.

Amenajarea s-a conturat intr-un stil modern, cu finisaje si piese de mobilier potrivite pentru un spatiu restrans precum acesta. Astfel, designerul a pus in aplicare diferite trucuri prin care sa mentina interiorul luminos si ordonat. S-a folosit alb, s-a optat pentru suprafete lucioase si mobilier suspendat.

Sa creezi o locuinta functionala pentru doi oameni intr-un spatiu de 38 metri patrati este o misiune dificila. De aceea, in acest proiect, fiecare detaliu a fost bine gandit pentru a obtine o locuinta armonioasa.

Corpurile din bucatarie au fost realizate pe comanda, partea superioara cu fronturi albe, iar cea inferioara cu front din lemn natur. La mijloc, a fost ales un brau din placi ceramice verzi care sa atraga privirea si sa sparga din monotonia albului; si partea vizibila din perete (cea inspre tavan) a fost zugravita si ea cu verde ca intr-un soi de continuitate. Toate electrocasnicele sunt incorporate, pastrand un aspect unitar, ordonat. Cea de-a treia latura a bucatariei o reprezinta o zona de luat masa tip bar, cu alte spatii de depozitare ingenios integrate.

Pentru partea de living, s-a optat pentru o mobilare sumara, cu corpuri suspendate si rafturi de o parte si o canapea de cealalta parte. In dreptul ferestrei, un mic spatiu de lucru a fost conturat, mergand pe aceeasi idee de piese suspendate, pastrand pardoseala libera.

Accesul in dormitor se face direct din living, designerul optand pentru o usa invizibila. In cei 12 metri patrati, s-a putut contura un decor placut, linistitor. Tapetul cu motiv floral contureaza o zona de accent in jurul patului. Spatiul a permis si integrarea unui dulap pentru haine, dar si un mica zona de make-up.

De urmarit fiecare detaliu din aceasta amenajare de spatiu mic, cu siguranta vei gasi idei utile pe care sa le poti pune in aplicare in cazul in care doresti sa renovezi sau sa reamenajezi locuinta.

Designer: Julia Belyaeva

Reclama

Articole noi

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...

Tipuri de sobă din care poți alege varianta potrivită pentru casa ta

Confortul oferit de o temperatura adecvată este urmărit de...

Amenajare moderna pentru o casa de 117 mp din Bucuresti

O casa din Bucuresti a fost transformata de biroul...

Cum sa cureti mucegaiul din camere

Branza cu mucegai este o delicatesa, dar cand ne...