Proiectele de tipul inainte si dupa reprezinta o sursa excelenta de inspiratie. Amenajarea pe care ti-o propunem astazi este cea a unui apartament dintr-un imobil al anilor 1980 si in cele ce urmeaza vei vedea cum dintr-un spatiu demodat, acest apartament se transforma intr-unul contemporan, confortabil si placut locuirii.
Cel care semneaza acest proiect este Hamza Ait Kaddour de la 3Designs, iar apartamentul in discutie se afla in Taiwan. Insa nu locatia este importanta, ci mai degraba lectiile pe care le putem prelua din acest proiect. Redam in continuare cateva din cele mai notabile transformari.
In orice apartament este nevoie de o gura de aer proaspat la un anumit interval de timp, mai lung sau mai scurt, in functie de nevoile personale. Ca si in cazul acestei locuinte, zugravirea si inlocuirea finisajelor, alaturi de noi piese de mobilier adaptate locuirii contemporane reprezinta solutiile optime pentru schimbarea dorita.
Marele castig in acest proiect a fost inlocuirea gresiei cu parchet. Totul pare acum mai primitor, mai calduros. La aceasta senzatie contribuie din plin si iluminatul artificial, uniform dispus de-a lungul functiunilor. Astfel, spoturile incastrate, benzile LED si corpurile suspendate asigura o cantitate optima de lumina pentru confortul beneficiarilor.
Spatiul apartamentului este unul generos, mai ales din perspectiva zonei de zi, incluzand aici si holul. Livingul a fost gandit ca un spatiu destinat relaxarii, alaturi de familie si prieteni. In acest sens, s-a dorit o canapea confortabila, o zona TV, dar mai ales o zona de lectura amenajata la fereastra. Abordarea amenajarii a mers pe o linie minimala, cu putine piese de mobilier. Astfel, spatiul respira, pastrandu-si luminozitatea.
Trecerea dinspre holul de la intrare spre living se face discret cu ajutorul unor rafturi si dulapuri incastrate; tot in spatiul livingului a fost amenajat si o mica zona de lucru.
Holul care face trecerea spre celelalte camere a permis amenajarea unei zone de luat masa, chiar in dreptul bucatariei. Cu ajutorul unor corpuri de iluminat, acest mic dining capata personalitate in cadrul amenajarii.
In bucatarie, transformarea notabila s-a produs la nivelul mobilierului si a braului dintre corpuri. Dulapurile nu au fost inlocuite, doar fronturile au fost schimbate cu un finisaj de lemn, iar panoul de sticla inlocuit cu placi ceramice decorative.
In dormitorul matrimonial, parchetul a luat locul gresiei. Mobilarea a pastrat si ea tonul minimalist, cu alb predominant si accente de albastru adaugate in zona patului. Accesul spre baie se face direct din dormitor, usa de acces fiind inlocuita cu una glisanta.
Transformarile din baie sunt remarcabile, de la placarea ceramica, pana la instalatiile sanitare si iluminat. Acelasi lucru valabil si in cea de-a doua baie, unde a fost eliminata vechea cada si amenajata o zona de dus walk-in.
Sursa foto: Contemporist