Materiale de constructie: Avantajele si dezavantajele podelelor de pluta

Cand pornesti un proces de renovare, iei in considerare mai multe variante de materiale. Pluta este unul din acele materiale care incep sa fie din ce in ce mai folosite. Haideti sa vedem care ar fi avantajele si dezavantajele podelelor de pluta.

Deschide Galeria

Pluta este considerata un material obtinut din substante naturale, care nu afecteaza mediul si in plus este o optiune sanatoasa pentru podeaua casei.

Flexibilitatea este un alt atu al plutei. Ea isi mentine forma datorita proprietatilor elastice chiar si dupa manipularea efectuata in timpul transportului si montajului.

O camera a carei podea este din pluta este placuta, calduroasa si silentioasa.

Decolorarea este un dezavantaj al podelei din pluta. Expusa la soare, pluta se decoloreaza, tranformand culoarea si eventual proprietatile. O deosebita atentie trebuie acordata si umiditatii. Apa afecteaza fibra din care este realizata pluta; lichidele absorbite de pluta o vor face sa se expandeze si sa-si schimbe forma.

Cei care au animale de companie ar fi bine sa evite podelele de pluta. Poate fi usor zgariata sau roasa de catre catei. Incaltarile cu toc pot afecta pluta, lasand urme si chiar gauri intr-o astfel de podea.

Si nu in ultimul rand, costul podelelor de pluta este unul ridicat, astfel ca instalarea si intretinerea unui astfel de material sa nu fie accesibil tuturor, necesitand un buget considerabil.  

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole