Cautand surse de inspiratie pentru amenajarea unei bucatarii, am gasit acest model creat de cei de la Urimeble din Polonia. Ne-am indragostit pe loc! Hai sa vezi si tu cateva detalii ce iti pot fi de ajutor daca ai de amenajat o bucatarie mica si eventual in plan deschis.

Pentru ca spatiul destinat bucatariei nu este unul tocmai generos, designerul a ales sa contureze amenajarea astfel incat sa o faca cat mai functionala posibil.

Corpurile de mobilier, atat cele principale cat si cele suspendate, au fost optimizate pentru nevoile beneficiarilor. Zonele de lucru ale bucatariei se inlantuiesc coerent, iar blatul de lucru (dintr-un granit compozit in nuanta de gri) ofera spatiu suficient de desfasurare atunci cand se gateste. Ne place ideea montarii chiuvetei la fereastra oferind astfel o suprafata mai mare de lucru si spatii de depozitare suplimentare. In plus, poti admira privelistea de la fereastra si astfel iti faci mai placut spalatul vaselor.

Albul predominant alaturi de fronturile din MDF alb, lucios reflecta lumina si amplifica spatiul bucatariei. Astfel, amenajarea pare mai aerisita si mai luminoasa, la acest lucru contribuind si panoul din sticla transparenta montat intre corpuri.

Electrocasnicele sunt incorporate in mobilier, iar frigiderul incastrat intr-o nisa cu un mic spatiu de depozitare creat deasupra lui. Delimitarea de restul incaperii se face printr-un blat tip bar, folosit ca loc de luat masa.

Optand pentru o astfel de abordare, amenajarea capata un aspect unitar, curat, placut privirii. Paleta cromatica neutra penduland intre alb, negru si gri permite inserarea unor decoratiuni ce anima si personalizeaza spatiul. Pentru ca albul lucios si negrul ar putea crea senzatia de disconfort, s-a optat pentru un parchet din lemn stratificat ce confera o nota calda si placuta decorului per ansamblu.

Proiectarea acestei bucatarii pe 2 sau 3 laturi daca e sa luam in calcul si frigiderul sau spatiul pentru masa, asigura o solutie functionala optima pe care o recomandam pentru toate bucatariile mici, in special pentru cele configurate in forma de patrat.

Speram sa-ti fie de folos acest model de amenajare!

Incearca gratuit o saltea! Ai 30 de zile de teste + o perna gratuit!
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!