O amenajare functionala pentru un apartament mic

Orice spatiu mic poate fi locuit atunci cand amenajarea urmeaza o abordare functionala. Te concentrezi pe ceea ce iti doresti sa obtii la final, iar pe parcursul lucrarilor de amenajare te asiguri ca iei cele mai bune decizii referitor la finisaje si mobilier, astfel incat locuinta sa fie optim utilizata. De aceea, am ales pentru astazi sa-ti prezentam acest apartament si sa te inspiri din ideile aplicate in amenajarea lui.

Deschide Galeria

Vei remarca in primul rand configuratia apartamentului; incaperile sunt lungi si inguste, ceea ce deseori da batai de cap suplimentare. Te invitam sa urmaresti in fotografiile de mai sus modul cum au fost gandite functiunile spatiului astfel incat sa se pastreze circulatii firesti.

Pentru living s-au ales doar piese de mobilier strict necesare. Canapeaua asezata la perete, iar pe cel opus, a fost gandit un panou cu 2 etajere, iar in mijloc pozitionat televizorul. Alegand un astfel de corp (vezi si inaltimea) s-a putut crea spatiu pentru 2 scaune tip otoman perfect integrabile sub etajera. Ele pot fi folosite ca locuri suplimentare de sezut, in locul unor fotolii care ar fi incarcat spatiul inutil. Toata aceasta zona de conversatii formeaza un tot gratie covorului ce reda un aspect unitar compozitiei.

Tot in living a fost amenajat si un loc de luat masa, intrucat spatiul ingust al bucatariei nu a permis acest lucru. O masa cu scaune pentru momentele in familie, pusa in valoare prin corpurile de iluminat suspendate ce lumineaza placut spatiul mesei.

Bucataria comunica direct cu acest dining, usa dintre camere fiind desfiintata. Configuratia camerei a permis doar o dispunere liniara a mobilierului, inclusiv a electrocasnicelor. Pentru a crea iluzia de amplificare a spatiului, peretele opus mobilei a fost placat cu oglinzi – ingenioasa abordare pe care o recomandam doar daca nu exista copii mici in familie.

Cromatica predominanta este una neutra, iar lemnul joaca rolul principal. Esentele de stejar se regasesc unitar atat pe peretele placat din living, cat si la nivelul mesei, scaunelor sau al mobilierul bucatariei. Se asigura astfel o continuitate menita sa estompeze din limitarile spatiale.

Luminile ambientale din scafe cu spoturi creeaza o atmosfera placuta in intreaga amenajare, in mod special la nivelul dormitoarelor. Camerele sunt mici, dar optim mobilate. Predomina materialele naturale, bumbacul si inul in tonuri neutre pentru a pastra caracterul odihnitor al incaperii.

Exista amenajata si o camera destinata unei zone de lucru, cu biblioteca si birou; canapeaua putand fi folosita chiar si pentru a gazdui un musafir peste noapte.

Designer: Gisele Taranto

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole