Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare pentru bucataria lor. Erau nemultumiti de lipsa de lumina, iar mobilierul li se parea demodat. De aceea, s-au gandit sa apeleze la serviciile unui specialist pentru a realiza transformarea mult dorita.
Cu o suprafata de aproximativ 8 metri patrati, bucataria aceasta ducea lipsa de personalitate, iar iluminatul precar transmitea un sentiment neplacut de inghesuit si disconfort.
Renovarea a presupus renuntarea la vechiul mobilier, integrarea de elemente de accent care sa distraga atentia de la suprafata mica a bucatariei si bineinteles, inlocuirea corpurilor de iluminat pentru o luminozitate sporita in special pe timpul serii.
Pentru a spori functionalitatea spatiului, designerul a operat cateva modificari si la nivelul zonelor de lucru, astfel ca acum zona de spalat este amenajata la fereastra, ramanand mai mult loc pe blatul de lucru si pentru gatit (de remarcat ca a fost inlocuita plita anterioara cu una ce functioneaza pe baza de inductie).
Mobilierul pastreaza configuratia anterioara. Pentru renovare, s-a optat pentru o nuanta de alb care schimba intreaga atmosfera din bucatarie. Spatiul pare acum mai luminos, mai aerisit, mai primitor. Braul dintre corpurile de mobilier preia un motiv floral ce ne aminteste discret de stilul provensal sau shabby chic. Pana si corpurile de iluminat ne inspira aceasta armonie din natura, iar micile decoratiuni alaturi de plante fac din aceasta bucatarie un mic colt feeric.
Blatul de lemn se armonizeaza cu albul predominant, o excelenta combinatie pentru o bucatarie mica.
Dar piesa de rezistenta a acestei bucatarii o reprezinta locul de luat masa, ingenios pus in valoare cu ajutorul unui fototapet ce surprinde o imagine rustica. De aici am putea spune ca a si pornit tematica intregii reamenajari a bucatariei: un spatiu de o simplitate ce imprima eleganta prin detaliile alese, dar care ne aminteste ca bucataria este inima caselor noastre.
Amenajare semnata de Zaza Studio