Rafturile suspendate – solutii flexibile de depozitare pentru orice camera

Rafturile suspendate sunt cu adevarat o solutie practica pentru orice casa. Indiferent de forma si stil, rafturile sunt o solutie versatila, adaptabila oricarui decor si amenajare.

Deschide Galeria

Astfel de rafturi rezolva, in primul rand, o problema cu care ne confruntam deseori: depozitarea. Si nu numai ca o rezolva insa o poate face si intr-un mod estetic. De la bucatarie, la dormitor, living si hol, rafturile suspendate sunt un sprijin pentru orice zona din casa.

In plus, puteti sa va creati singuri rafturile, folosind una sau doua placi de lemn, niste sfoara daca va doriti sa le atarnati si vopsea sau lac in functie de culoare sau finisaj dorit. 

Stilul industrial este in voga, fiind o tendinta pe care designerii o adopta deseori in amenajari. De aceea, daca acest stil va surade, puteti mestesugari chiar voi un astfel de raft. Inlocuiti franghia cu bare metalice. Asezati placa de lemn intre aceste bare si fixati-l in tavan. Poate fi o solutie eficienta de stocare pentru bucatarie; il puteti adauga ca o alternativa la dulapurile masive care va ocupa un perete intreg din bucatarie. Vi le recomandam in special daca aveti o bucatarie mica si va simtiti sufocat de actualul mobilier.

Pentru living, rafturile suspendate ofera loc suplimentar pentru a expune ghivecele cu flori sau rame cu fotografiile preferate. Daca va doriti sa fiti creativi si sa schimbati putin tiparul clasic all formei raftului, creati-va propriul model. Trei sipci din lemn de grosime mica sau medie, de lungime suficienta cat sa nu incarce peretele inutil si legati-le intre ele cu sfoara si ati obtinut un nou loc de expunere pentru fotografii, vase mici si subtiri. Ii puteti gasi diverse intrebuintar, de la condimente in bucatarie pana la colectia de lacuri de unghii.

Rafturile agatate cu franghie pot fi o solutie inedita pentru dormitor in forma unei noptiere care atarna din tavan. Veti avea un look boem, rustico-modern, o aditie grozava pentru o camera originala. Aspectul lemnului poate fi reciclat, brut sau cat mai finisat in functie de rezultatul dorit. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole