Reamenajare functionala pentru un spatiu de 36 mp

In 36 de metri patrati poti sa ai mai multe decat ti-ai putea imagina vreodata. Ne-o demonstreaza din plin aceasta amenajare pe care Victoria a gandit-o pentru o tanara beneficiara. Urmareste in continuare detaliile proiectului.


Deschide Galeria

Spatiul mic disponibil nu a fost o piedica in a crea functiunile pe care le intalnim in locuinte mai mari, configurate ca apartamente de doua camere. Mai exact, designerul a reconfigurat acest spatiu pentru a ingloba bucatarie cu zona de luat masa, un living mic, dar cu o biblioteca si birou, si un dormitor mic, dar functional. Delimitarea initiala a putut fi eliminata, peretele nefiind unul structural. Rezultatul acum este unul peste asteptari: o zona de zi deschisa, fluenta si functionala pentru nevoile beneficiarei si un dormitor restrans ca suprafata, dar mai mult decat util.

In ce priveste amenajarea, Victoria a gandit un spatiu tineresc, modern, confortabil. A folosit o cromatica neutra ca baza pentru a pastra camera cat mai luminoasa, adaugand ca elemente de accent cateva tuse colorate. Designul pe care l-a urmat este unul simplu pentru a nu incarca inutil spatiul si asa prea mic.

Partea aferenta bucatariei a fost redata cat mai compact, liniar. Au fost integrate doua tipuri de dulapuri in partea superioara, sporind astfel depozitarea. Electrocasnicele sunt incorporate pentru a pastra totul cat mai unitar si ordonat. Zona de luat masa iese in evidenta prin corpul de iluminat suspendat.

Din bucatarie se face accesul spre balcon, discret amenajat si el. Predomina ferestrele de sus pana jos, permitand mai multa lumina naturala la interior.

Delimitarea dintre bucatarie si living o face canapeaua prin dispunerea ei; este o trecere discreta marcata si prin peretele placat cu caramida aparenta si patru tablouri simetric dispuse. O sofa, masuta de cafea si corpurile care redau biblioteca, iata piesele care compun zona de living din aceasta amenajare; in continuarea corpului suport pentru TV a fost amenajat si un mic birou.

Pentru dormitor, designerul a mizat pe o zona de acces cu geamuri, astfel incat lumina naturala sa patrunda si in aceasta incapere nou creata. Tapetul cu motiv botanic inveseleste decorul. In amenajarea acestui dormitor, Victoria a reusit sa integreze un pat, un dulap pentru haine incastrat si o mica zona de make-up.

Dupa cum vei putea vedea in imagini, culoarea accent a acestei amenajari este verdele, alegerea fiind inspirata de spatiile verzi generoase prezente in jurul imobilului. Verzi sunt si peretii holului, pernele decorative, o parte mica din peretele din living, tapetul dormitorului sau placile ceramice din zona dusului din baie.

Design: Victoria Ivanova

Articole noi

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...

Cum s-a transformat un pod nefolosit intr-o mansarda confortabila

Familia s-a mărit, care era soluția pentru ca spațiul...

Sobele si semineele – o alternativa eficienta si eleganta pentru incalzirea casei tale

Nu mai e mult si vom spune “bun venit”...

Amenajare moderna cu accente glam apartament de 2 camere Bucuresti

Avand la dispozitie un buget de 30000 de euro,...

Studio de 31 mp luminos amenajat in tonuri neutre cu accente de albastru

Garsoniera dispune de 31 de metri patrati, spatiul fiind...