Sfaturi pentru planificarea constructiilor

A sosit momentul in care ne retragem la gura sobei, ne numaram realizarile de pe anul in curs si planificam activitatile pe care dorim sa le intreprindem in anul care urmeaza. Pe final decembrie, iata cateva sfaturi pentru voi, cei care anul urmator puneti bazele unui nou camin si porniti pn anevoiosul dar minunatul drum de a construi o casa.

Deschide Galeria

In primul rand, bugetati cu grija si nu faceti estimari “din ochi” pentru ca niciodata socoteala din targ si cea de acasa nu se potrivesc, daca nu analizati bine optiunile, adaugam noi. De la prima caramida pana la ultimul tablou pus pe perete este cale lunga si noi va recomandam sa incercati sa nu va grabiti pentru ca va va costa mult mai mult decat este necesar dorinta de a termina totul in cateva luni.

Ganditi pe termen lung. Vreti o casa in care sa va petreceti tot restul vietii si eventual sa o lasati copiilor, asadar alegeti materiale de constructie bune cu durata de viata extinsa. Studiati si analizati oferta si alegeti in cunostinta de cauza, ajutati bineinteles de specialist in domeniu

Apoi, in al treilea rand, porniti de la exterior catre interior. Multa lume se arunca in prima faza la a calcula costuri pentru fundatie, caramida, lemn, acoperis, finisaje etc fara a lua in calcul faptul ca proprietatea pe care urmeaza sa construiti casa precum si casa in sine trebuie imprejmuita. Siguranta santierului este la fel de importanta ca siguranta casei.

Recomandarea noastra cand vine vorba de exterior si constructii de exterior este sa alegeti betonul. Sigur ca da, lemnul, fierul forjat sunt materiale frumoase si delicate, insa, daca va doriti rezistenta si investitii putine de-a lungul vremii in intretinere, atunci poate vreti sa va mai ganditi o data. In plus exista acum si multe garduri de beton, prefabricate sau nu, extreme de frumoase, care au si avantajul stabilitatii si rezistentei. Lucru valabil si pentru garaj sau alte dependinte pe care le aveti in minte.

Cand ajungeti la constructia casei, lucrati cu un arhitect care va intelege dorintele, care va proiecta o casa dupa chipul si asemenarea dumneavoastra si care stie sa va sfatuiasca cu privire la cele mai bune solutii. Aveti incredere in recomandarile lui si lasati-l sa va ajute pana la final, inclusiv cu designul interior. Un concept unitar, realizat cap-coada de aceeasi persoana va arata intotdeauna mai bine decat un proiect desenat de o minte si amenajat de o alta.

Dar pana atunci, sarbatori fericite alaturi de cei dragi.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole