Realizarea decorului unei case sau a unui apartament este o misiune importanta. Fiecare camera are nevoie de atentie specifica in functie de destinatia ei. Dormitorul nu face exceptie. Insa ce ne facem cu spatiile mici si inguste? Ce solutii putem gasi astfel incat sa ne simtim bine in spatiul proaspat decorat? Va oferim mai departe cateva sfaturi utile pentru amenajarea unui dormitor mic.

Cel mai important lucru atunci cand avem un dormitor mic este sa nu-l supraaglomeram cu mobilier si decoratiuni. Mergeti pe un design minimalist si aveti grija sa pastrati mereu lucrurile in ordine.

Alegeti o paleta simpla de culori, vesele; nu depasiti mai mult de trei culori. O nuanta neutra si doua culori mai accentuate vor crea armonia necesara dormitorului. Accentele de culori pot fi introduse printr-o draperie, cuvertura sau perne decorative. Pentru simetrie si coeziune puteti folosi acelasi tip de material.

Un truc la care poate nu v-ati gandit este acela de a adauga mai multe surse de lumina. Astfel pe langa cele doua lampi din dreptul patului puteti adauga si una sau doua corpuri de iluminat care sa atarne din tavan sau aplice fixate pe doi pereti paraleli. Oglinzile sunt si ele o solutie practica pentru a crea impresia unui spatiu mai mare. Se pot monta la usile dressingului.

Citește si: Amenajarea unui spatiu de 25 mp - echilibrul perfect intre functional si estetic

Orice variante de depozitare care pot fi ascunse sunt binevenite; sertarele de sub pat sunt o solutie viabila. Pastrati proportiile si optati pentru un decor simplu. Orice lucru care nu va serveste nu ar trebui sa stea in dormitor! 

Sursa foto: decoist.com

Alege din peste 50.000 de produse de mobilier si decoratiuni!
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!
Comentarii