Simplitate si accente moderne pentru un apartament de 3 camere

In cazul de fata, un apartament compus din trei camere poate deveni caminul potrivit oricarei familii atunci cand este gandit sa respecte in cea mai mare masura nevoile fiecarui membru.

Deschide Galeria

Inca de la pasirea in interiorul locuintei se observa faptul ca se renunta la folosirea spatiilor deschise, fiecare camera exercitandu-si propriul rol, fara a se confunda cu celelalte.

Living-ul este spatios si se compune dintr-un coltar extensibil si o biblioteca minimalista, singurele detalii evidentiate fiind un lampadar si un tablou abstract asezat pe peretele exterior. In ceea ce priveste coloristica, se opteaza pentru nuante deschise de beige si gri, pata de culoare fiind insusi coltarul.

Dormitorul matrimonial aduce un plus vizual prin folosirea viloletului ca nuanta de baza a accesoriilor textile. Central, se pozitioneaza un pat dublu cu design simplist, o bancuta si o comoda de mici dimensiuni. Arta se face si aici remarcata prin adaugarea de tablouri pictate manual, ce ilustreaza elemente din natura.

Cel de-al doilea dormitor se prezinta printr-o camera de tineret unde este necesar ca aici,  pe langa odihna propriu-zisa, sa se poata desfasura in conditii optime toate celelalte activitati la care cel mai mic membru al familiei adera. In acest caz, patul de dimensiuni mici se pozitioneaza lateral pentru a oferi un spatiu generos biroului si dressing-ului. Paleta de culori se imbogateste si de aceasta data, adaugandu-se la aceasta un mov pastelat in patternurile liniare murale si turcoaz, in texturile geometrice ale draperiilor.

Bucataria se evidentiaza atat prin suprafata extinsa a acesteia, cat si prin adaugarea de elemente moderne, fapt ce face ca aceasta camera sa devina punctul principal de interes al amenajarii. Mobilierul este unul minimalist si modern, si ocupa cea mai mare suprafata a camerei. Intr-o maniera functionala, acesta incastreaza toate electrocasnicele, mentinand o continuitate vizuala a imbinarii elementelor prezente. Benzile de led ascunse sub corpurile superioare scot la iveala detaliile peretelui care face legatura cu blatul. Aceleasi detalii pot fi regasite in patterul usii glisante care face trecerea catre exterior si in designul mastii care ascunde caloriferul. Modernul este reprezentat de aceasta data de componentele de iluminat articifial regasite in mobilier, si zona de servire a mesei, unde nu putem sa nu observam folosirea tabloului pictat, ca element de accesorizare principal. 

Desi, in multe cazuri holul are ca rol doar crearea de legaturi intre camerele ce alcatuiesc locuinta, aici, acesta devine practic, punand la dispozitie un generos spatiu de depozitare pe intreaga suprafata a sa.

Baia se separa complet de stilul celorlalte incaperi. Vorbim de folosirea indeosebi a lemnului natural in parchet si mobilier, si mural prin crearea unei iluzii optice data de catre faianta cu aspect de parchet. Mobilierul este modern si ocupa intreaga suprafata a peretelui. Accesorizarea este discreta, singurul lucru care se evidentiaza fiind o pictura abstracta sub forma unei flori regasita in textura faiantei alaturate.

Simplitatea este conditia principala a unui stil accesibil si, pe langa faptul ca armonizeaza perfect toate componentele, ofera amenajarii posibilitatea de a exploata in detaliu fiecare suprafata si de ai ii oferi insemnatate.

Designer: Julia Butina

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole