Accente feminine in amenajarea unui apartament de 2 camere pentru o familie cu 3 membri

Un ambient cald si prietenos este intotdeauna rezultatul amenajarii unui spatiu dedicat petrecerii timpului in familie. Aceasta transformare porneste de la ideea organizarii functionale a unui apartament compus din 2 camere prin repartizarea cu exactitate a spatiului pus la dispozitie. Astfel, fiecare camera isi va exercita cu prioritate rolul specific.

Deschide Galeria

Albul si lemnul natural sunt elementele principale care intra in compozitia acestei amenajari. Fie ca vorbim de un aspect retro, actual sau modern, trecerea de la o componenta la cealalta se face subtil din punct de vedere vizual, intreaga amenajare avand rolul de a ne introduce treptat in povestea pe care doreste sa o transmita.

Pentru ca perimetrul de servire a mesei sa aiba un caracter intim si sa nu devina punct de legatura cu celelalte incaperi, bucataria se va imparti in doua zone.

Zona de pregatire a mesei se compune dintr-un mobilier pe colt, in stil clasic contemporan, lipsit de detalii, cu linii simple si naturale. Usoara tenta vintage se pastreaza si in zona de servire a mesei, regasita in spatele unui perete fals din plexiglas. Verdele pal folosit mural, tapetul cu pattern geometric, designul mesei si al scaunelor si draperia cu motive florale, accentueaza ideea de feminitate si romantism, transformand incaperea intr-un loc dedicat relaxarii si socializarii.

Dormitorul principal transmite un aer cald si varatic prin folosirea elementelor naturale. Acesta se compune dintr-un pat de mijloc de mari dimensiuni in spatele caruia se evidentiaza un tapet inflorat, tapet prin intermediul caruia verdele devine de data aceasta punct de interes. Designul retro al candelabrului se armonizeaza foarte usor cu tapetul, draperiile si veioza insa, se afla in completa opozitie cu benzile de led incastrate si restul componentelor de mobilier care, respecta fara doar si poate stilul prezentului ultra modern. Astfel, intreaga incapere ne ofera posibilitatea sa observam o imbinare compozitionala de succes a doua planuri temporale diferite.

Dormitorul secundar infatiseaza o camera de tineret. Si, pentru ca aceasta este incaperea care se doreste a fi atat loc de odihna si de socializare,  cat si de desfasurare a diferitelor sarcini, repartizarea rolurilor acestei camere poate fi o adevarata provocare. Pentru a obtine un spatiu intim delimitat, patul se ascunde in spatele unor draperii de mari dimensiuni. Odata trase acestea, zona de odihna dispare, ramanand in prim plan biroul functional, dressing-ul din oglinzi si o canapea, confortul necesar primirii oaspetilor.

Beige-ul, verdele natural al plantelor decorative si aglomerarea de texturi geometrice, compun in totalitate spatiul sanitar. Vorbim in acest caz de o baie de dimensiuni reduse dar structurata functional astfel incat va permite introducerea electrocasnicelor destinate.

Linia simplista si punerea laolalta a finisajelor retro cu cele moderne, dau omogenitate si continuitate intregii amenajari, devenind astfel una din dovezile ca, imbinarea a doua sau mai multe stiluri poate avea un rezultat de execeptie atat timp cat se respecta dispunerea vizuala si functionala a componentelor in raport cu spatiul pus la dispozitie.

Designer: VICTORIA ZHAROVINA

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole