Sky Planter – Noul concept de ghiveci cu verdele-n jos

Sky Planter, noul concept de ghiveci pe care Boskke, o companie din Noua Zeelanda, l-a lansat recent pe piata cu scopul de a inverzi locuintele urbane, permite plantelor sa se dezvolte, desi practic ghiveciul este agatat de tavan cu fundul in sus.

Deschide Galeria

Noile ghivece au menirea de a schimba conceptele actuale despre gradinarit in spatiul urban. Soiurile de plante care pot creste in aceste ghivece variaza de la cele aromatice la cele ornamentale, ele putand fi atarnate atat in bucatarie cat si birouri sau alte spatii publice.

Intr-un fel, Boskke revolutioneaza conceptul de gradinarit pentru a imbunatati stilul de viata urban contemporan. Compania incurajeaza prezenta zonelor verzi abundente atat in case cat si la locurile de munca, constienta ca un mediu de viata cu multe plante nu numai ca arata mult mai bine, dar de asemenea, creste nivelul de oxigen si filtreaza aerul intr-un mod cat se poate de natural, aducand vitalitate mediului construit.

Sistemul dupa care functioneaza aceste ghivece este unul destul de simplu: partea prin care iese planta, care in mod normal ar fi trebuit sa stea in sus, este acoperita cu o plasa care permite iesirea plantei dar nu lasa ca pamantul sa cada. In partea opusa are un sistem ingenios care iriga planta. Pe langa sistemul de prindere foarte bine fixat, ghiveciul are cateva gaurele prin care intra apa, iar rezervorul in care apa se acumuleaza beneficiaza de un flotor care elibereaza apa treptat pentru a nu inunda planta.

Aceste tipuri de ghivece revolutioneza modul cum sunt inverzite locuintele, iar in urmatorii ani ne asteptam ca o mare parte din casele de la oras sa aiba instalate asemenea ghivece.

Via boskke.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole