Solutii de compartimentare – flexibilitate pentru orice camera

Solutiile de compartimentare sunt o optiune moderna si functionala atat pentru camerele mici cat si pentru cele mari. Scopul lor este sa transforme spatiul intr-unul functional, sa ofere intimitate in cazul separarii camerei in doua zone distincte (living si dormitor) si nu in ultimul rand aspect estetic.

Deschide Galeria

Fie ca ne referim la panouri sau paravane decorative, la usi glisante, sau chiar la piese de mobilier care sa indeplineasca acest rol, cum ar fi o canapea sau un dulap, solutiile de compartimentare ofera flexibilitate spatiului dintr-o camera.

Usile glisante separa in mod normal doua camere una de cealalta. Se pot folosi in locul usilor clasice pentru o amenajare cu stil sau pentru a separa un open space – livingul de spatiul bucatariei. O idee interesanta ar fi usile cu sticla mata sau chiar cele transparente care sa permita luminii sa circule oferind mai multa luminozitate incaperii.

Mobilierul functional sprijina felul in care se poate decora o camera mai mare, functionand tot ca un paravan despartitor. Un dulap cu rafturi deschise separa spatiul dar ofera continuitate si flux camerei. O idee creativa sunt ferestrele vintage care ofera o abordare originala; ele se instaleaza tot ca panou separator de sine statator sau in prelungirea unor rafturi.

Paravanele despartitoare intra in categoria estetica a solutiilor de compartimentare. Le puteti folosi daca locuiti intr-o garsoniera sau studio si va doriti sa inserati un pat pe care sa-l separati vizual de restul camerei.

Panourile suspendate din materiale textile functioneaza pe acelasi principiu al separarii unei camere in doua spatii distincte. Acestea pot fi mobile, oferind flexibilitate amenajarii. Pot avea diferite culori si pot fi dintr-un material semi-opac.

Partitiile decorative functioneaza de minune in casele care abordeaza un stil cu detalii arhitecturale clasice.

Panourile din lemn, in special din cel reciclat, functioneaza bine in separarea unui living de hol, creand o recompartimentare discreta dar eficienta. La fel poate imparti livingul in doua zone: zona de socializare si zona de dining.

In categoria solutii de compartimentare intra si rafturile care pot crea un fel de pereti transparenti care pastreaza open space-ul dar impart camera vizual in mai multe sectoare; puteti separa astfel livingul de zona de bar sau de cea de bucatarie intr-un mod placut si eficient, intrucat rafturile va permit sa depozitati si sa expuneti diverse obiecte decorative, carti, plante.

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole