fbpx

Solutii de compartimentare – flexibilitate pentru orice camera

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Solutiile de compartimentare sunt o optiune moderna si functionala atat pentru camerele mici cat si pentru cele mari. Scopul lor este sa transforme spatiul intr-unul functional, sa ofere intimitate in cazul separarii camerei in doua zone distincte (living si dormitor) si nu in ultimul rand aspect estetic.

Deschide Galeria

Fie ca ne referim la panouri sau paravane decorative, la usi glisante, sau chiar la piese de mobilier care sa indeplineasca acest rol, cum ar fi o canapea sau un dulap, solutiile de compartimentare ofera flexibilitate spatiului dintr-o camera.

Usile glisante separa in mod normal doua camere una de cealalta. Se pot folosi in locul usilor clasice pentru o amenajare cu stil sau pentru a separa un open space – livingul de spatiul bucatariei. O idee interesanta ar fi usile cu sticla mata sau chiar cele transparente care sa permita luminii sa circule oferind mai multa luminozitate incaperii.

Mobilierul functional sprijina felul in care se poate decora o camera mai mare, functionand tot ca un paravan despartitor. Un dulap cu rafturi deschise separa spatiul dar ofera continuitate si flux camerei. O idee creativa sunt ferestrele vintage care ofera o abordare originala; ele se instaleaza tot ca panou separator de sine statator sau in prelungirea unor rafturi.

Paravanele despartitoare intra in categoria estetica a solutiilor de compartimentare. Le puteti folosi daca locuiti intr-o garsoniera sau studio si va doriti sa inserati un pat pe care sa-l separati vizual de restul camerei.

Panourile suspendate din materiale textile functioneaza pe acelasi principiu al separarii unei camere in doua spatii distincte. Acestea pot fi mobile, oferind flexibilitate amenajarii. Pot avea diferite culori si pot fi dintr-un material semi-opac.

Partitiile decorative functioneaza de minune in casele care abordeaza un stil cu detalii arhitecturale clasice.

Panourile din lemn, in special din cel reciclat, functioneaza bine in separarea unui living de hol, creand o recompartimentare discreta dar eficienta. La fel poate imparti livingul in doua zone: zona de socializare si zona de dining.

In categoria solutii de compartimentare intra si rafturile care pot crea un fel de pereti transparenti care pastreaza open space-ul dar impart camera vizual in mai multe sectoare; puteti separa astfel livingul de zona de bar sau de cea de bucatarie intr-un mod placut si eficient, intrucat rafturile va permit sa depozitati si sa expuneti diverse obiecte decorative, carti, plante.

 

Reclama

Articole noi

Amenajare cu accente de rosu pentru un apartament de 2 camere si 34 mp

Designerii de la Caroline Art au mai creat o...

De ce este bine să verifici centrala termică și instalația înainte de începerea sezonului rece?

Centrala termică îți oferă tot confortul de care ai...

Tipuri de canapele și calitățile lor

Canapele sunt una dintre cele mai importante piese de...

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...