Solutii ingenioase pentru spatii mici

Cand locuiesti in spatii mici, fiecare piesa de mobilier trebuie aleasa cu grija astfel incat sa satisfaca cat mai bine nevoile de depozitare si nu numai. Fiecare metru patrat trebuie utilizat eficient, de aceea e necesar ca si mobila sa fie cat mai multifunctionala. Iata cateva idei practice.

Deschide Galeria

Scarile dintr-o locuinta pot avea dubla functie cu sertare integrate in interiorul lor 

Mobilierul modular este o solutie inteligenta care se adreseaza spatiilor mici si foarte mici. El poate fi pe rand dormitor, spatiu de living si de socializat sau chiar un mic dining. Cum poate fi posibil? Gratie unui sistem bine gandit de piese modulare care se imbina una cu cealalta pentru a oferi structura dorita.

O alta idee interesanta este de a avea podea inaltata si dedesubt instalat un pat pentru dormit. Seara se poate trage in exterior pentru a oferi un somn confortabil.

Dulapurile retractabile aduc in prim plan o idee geniala de a depozita mai multe lucruri in acelasi spatiu. De folosit cu preponderenta in bucatarie unde, deschizand usile dulapurilor se pot rabata inca un sistem de etajere inteligent (vezi foto galerie).

Daca aveti o pivnita, iata o idee foarte practica: scari cu stocare pentru sticlele de vin. Ideea de baza este foarte simpla: cuburi din lemn asezate in forma de scari, deschise pe o parte pentru a putea accesa usor sticlele. 

Sertarele sub paturi pot ajunge la un nou nivel de depozitare. Puteti stoca in ele, carti, cd-uri sau pentru camerele copiilor, pot ascunde adevarate locuri de joaca pentru cei mici. Tot ce va trebuie e putina imaginatie!

Vizitati galeria foto de mai sus pentru mai multe astfel de solutii practice pentru spatii mici. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole