Stiluri peisagistice de toamna potrivite pentru o casă în stil avangardist

Pentru o casă în stil avangardist, este important să alegeți un stil peisagistic care să se potrivească și să completeze aspectul modern, neconvențional al casei.

Iată câteva stiluri peisagistice de toamnă care ar putea să se potrivească unei case în stil avangardist:

  1. Peisagistică minimalistă: Acest stil se concentrează pe utilizarea spațiului negativ și a formelor simple. Alegeți plante cu frunze mari, în nuanțe de toamnă, cum ar fi arbuștii cu frunze roșii sau portocalii. Evitați ornamentarea excesivă și mențineți un aspect simplu și curat.
  2. Grădină urbană: Pentru o casă avangardistă situată într-un mediu urban, o grădină pe acoperiș sau un balcon amenajat pot fi excelente opțiuni. Utilizați recipiente moderne și minimaliste pentru a planta diverse plante și flori de toamnă. Aceasta va fi elementul de surpriză.
  3. Design geometric: Stilul avangardist se bazează adesea pe linii drepte și forme geometrice. Utilizați formele geometrice în proiectarea grădinii, inclusiv a aleilor și a teraselor. Combinați-le cu plante cu forme geometrice, cum ar fi arbuști tăiați cu precizie sau iarbă ornamentală.
  4. Culori puternice: Stilul avangardist poate tolera culorile puternice și contrastante. Pentru o grădină de toamnă, alegeți plante care oferă frunze roșii, portocalii, mov sau galbene strălucitoare. Aceste culori vor adăuga un impact vizual puternic și vor crea un contrast interesant cu casa modernă.
  5. Apă și sticlă: Apa și elementele de sticlă pot adăuga un aspect avangardist grădinii voastre Creați un mic lac sau o fântână cu un design modern, iar lumina jocurilor de apă și reflexiile în sticlă pot adăuga un element spectaculos la peisaj.
  6. Pietre și structuri contemporane: Integrarea pietrelor, a structurilor contemporane din metal sau beton și a elementelor sculpturale poate contribui la estetica avangardistă. Aceste elemente pot fi integrate în designul peisajului toamnei pentru a crea un contrast interesant cu vegetația de sezon.
  7. Plante speciale de toamnă: Alegeți cu grijă plantele de toamnă care se potrivesc cu stilul avangardist. De exemplu, puteți planta specii de bambus cu frunze violete, arțari japonezi sau tufe de Berberis cu frunze roșii sau portocalii.

În final, important este să vă asigurați că stilul peisagistic ales se potrivește cu personalitatea casei în stil avangardist și să integrați elemente deosebite pentru a crea o atmosferă unică și modernă în grădina de toamnă.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole