Orice spatiu mic inseamna o provocare, iar acest proiect nu face exceptie. Avand la dispozitie 33 metri patrati, Alina Aldea, designerul de interior care s-a ocupat de aceasta amenajare, a reusit o imbinare excelenta intre functional si estetic.

Studioul s-a dorit a fi amenajat pentru a fi inchiriat, de aici si nevoia unei compartimentari eficiente si a unei bune organizari a functiunilor acestui spatiu redus ca suprafata. Astfel, Alina a mizat pe o amenajare in stil modern, aerisita si luminoasa, cu zonele de depozitare necesare fara a fi dominante vizual.

Pentru a spori senzatia de spatialitate, s-a renuntat la o parte din peretii despartitori si s-au eliminat usile. Peretii au fost zugraviti in alb, atat in bucatarie cat si in baie pentru un plus de luminozitate ce amplifica spatiul incaperilor.

In cadrul bucatariei, de aproximativ 5 metri patrati, mobilierul a fost proiectat pentru a spori caracterul functional al incaperii, fara a incarca inutil spatiul. De aceea, pentru corpurile superioare de mobilier s-a ales o depozitare la vedere. In plus, dispunerea in forma de L permite o utilizare eficienta a zonelor de lucru. Caracterul modern al bucatariei este dat de finisajele din MDF lucios, iar accentele de culori, turcoaz si galben, confera dinamica amenajarii. Oglinda de mari dimensiuni imprima profunzime si sporeste iluzia unui spatiu mai mare.

Pentru amenajarea camerei, designerul a ales un mobilier pozitionat pe cadre metalice ce ofera fluiditate incaperii de mici dimensiuni. Daca si tu ai de amenajat un spatiu mic, iti recomandam sa eviti asezarea mobilierului direct pe pardoseala pentru a nu incarca excesiv spatiul.

Motivul celor 2 culori-accent se regaseste si la nivelul livingului. Predomina liniile drepte, iar texturile si culorile vin sa le estompeze rigurozitatea. Ca accente vizuale sunt expuse lucrari de grafica, semnate chiar de Alina.

Baia, de doar 3 metri patrati, pastreaza caracterul functional absolut necesar pentru a putea fi folosita in conditii optime. Podeaua este placata cu gresie lucioasa, iar mozaicul din zona dusului, continuat pe o portiune de pardoseala, ofera un efect vizual de alungire a spatiului.

Daca ti-a placut aceasta amenajare, poti gasi mai multe astfel de proiecte din care sa te inspiri in albumul celor de la Delta Studio pe care il poti gasi in toate showroom-urile lor, in librariile Carturesti, retelele Inmedio si pe emag.ro.

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!