Top 10 cele mai potrivite soluții pentru protejarea piscinei exterioare iarna

Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru piscinele exterioare. Temperaturile scăzute, zăpada și gheața pot deteriora piscina și echipamentele sale.

Iată top 10 cele mai potrivite soluții pentru a vă proteja piscina exterioară iarna:

Acoperă piscina:

Acoperirea piscinei cu o prelată specială este cea mai eficientă modalitate de a o proteja de frunze, murdărie, zăpadă și gheață. Există o varietate de prelate disponibile, fabricate din materiale diferite, cum ar fi vinil, polietilenă sau poliester. Alegeți o prelată rezistentă la intemperii și care să se potrivească perfect cu dimensiunile piscinei.

Goliți piscina:

Golirea completă a piscinei este o opțiune bună dacă locuiți într-o zonă cu ierni geroase și cu precipitații abundente. Asigurați-vă că goliți complet piscina, inclusiv skimmerul, pompa și filtrele. Depozitați echipamentele piscinei într-un loc uscat și ferit de îngheț.

Folosiți substanțe chimice:

Adăugați substanțe chimice speciale de iarnă pentru a preveni creșterea algelor și bacteriilor. Urmați instrucțiunile producătorului cu privire la dozajul și frecvența de utilizare a substanțelor chimice. Verificați periodic nivelul pH-ului și al clorului apei din piscină.

Instalați un sistem de ventilație:

Un sistem de ventilație previne formarea gheții la suprafața apei și menține apa în circulație. Acest lucru poate ajuta la prevenirea deteriorării pereților piscinei și a echipamentelor.

 Depozitați într-un loc sigur pompa și filtrul:

Depozitați pompa și filtrul într-un loc uscat și ferit de îngheț. Asigurați-vă că le curățați bine înainte de depozitare. Legați toate conductele și furtunurile pentru a preveni scurgerile.

 Acoperiți skimmerul:

Acoperiți skimmerul cu un dop special pentru a preveni pătrunderea frunzelor, murdăriei și zăpezii. Asigurați-vă că dopul este bine fixat și etanș.

Curățați piscina:

Curățați bine piscina înainte de a o ierna. Aspirați fundul piscinei și curățați pereții cu o perie. Eliminați toate frunzele, murdăria și alte resturi din piscină.

 Tăiați vegetația din jurul piscinei:

Tăiați vegetația din jurul piscinei pentru a preveni ca frunzele și crengile să cadă în apă. Acest lucru va reduce cantitatea de murdărie care se adună în piscină.

 Inspectați piscina periodic:

Inspectați piscina periodic iarna pentru a verifica dacă există scurgeri, fisuri sau alte deteriorări. Remediați imediat orice probleme pentru a preveni deteriorarea gravă a piscinei.

 Apelați la un profesionist:

Dacă nu sunteți sigur cum să vă iernați piscina, apelați la un profesionist. Un specialist vă poate ajuta să alegeți cele mai potrivite soluții pentru piscina dumneavoastră și vă poate asigura că aceasta este protejată corespunzător iarna.

Urmând aceste sfaturi, vă puteți proteja piscina exterioară de intemperiile iernii și vă puteți bucura de ea din nou vara viitoare.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole