Top 15 idei home deco în stil scandinav

Stilul scandinav în designul de interior este cunoscut pentru simplitatea sa, funcționalitatea și atmosfera prietenoasă.

Iată 15 idei de home decor în stil scandinav:

 1. Culori deschise și luminozitate: Optează pentru culori deschise, cum ar fi alb, gri deschis, și tonuri pastelate, pentru a crea o atmosferă luminoasă și aerisită.
 2. Mobilier simplu și funcțional: Alege piese de mobilier simple, cu linii curate și funcționale, care să servească mai multor scopuri.
 3. Lemn natural: Integrează elemente de lemn natural pentru a aduce căldură și autenticitate în spațiu.
 4. Accente textile: Folosește perne, cuverturi și covoare din materiale naturale, cum ar fi bumbacul sau lâna, pentru a adăuga confort și textură.
 5. Design minimalist: Evită aglomerarea spațiului și păstrează o estetică minimalistă, eliminând elementele neesențiale.
 6. Plante de interior: Adaugă plante de interior pentru a integra un strop de verde în decor și pentru a îmbunătăți calitatea aerului.
 7. Lumină naturală: Exploatează la maxim lumina naturală. Folosește perdele ușoare sau draperii pentru a lăsa lumina să pătrundă în interior.
 8. Design grafic simplu: Alege decoruri grafice simple și abstracte pentru pereți sau textile.
 9. Mese și scaune în stil scandinav: Optează pentru mese și scaune cu design scandinav, cu linii simple și funcționale.
 10. Lustre cu design simplu: Folosește lustre cu design minimalist sau lămpi de tavan pentru a ilumina spațiul într-un stil modern și eficient.
 11. Folosește oglinzi: Oglinzile pot crea iluzia de spațiu mai mare și pot reflecta lumina în încăpere.
 12. Design funcțional al bucătăriei: Creează o bucătărie simplă și funcțională, cu mobilier la îndemână și electrocasnice integrate.
 13. Sertare și depozitare ascunsă: Optează pentru mobilier cu sertare sau spații de depozitare ascunse pentru a menține un aspect curat și ordonat.
 14. Folosește elemente vintage: Integrează câteva elemente vintage sau cu un aspect uzat pentru a adăuga caracter și personalitate.
 15. Aranjament floral simplu: Adaugă aranjamente florale simple în vase elegante pentru a împrospăta decorul.

Prin integrarea acestor idei în designul tău de interior, poți crea o atmosferă plăcută, relaxantă și prietenoasă, specifică stilului scandinav.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole