Transformare retro-scandinava pentru un apartament de 2 camere si 64 mp

Visele cu siguranta devin realitate chiar si in cazul transformarii propriei locuinte. Atunci cand optam pentru o metamorfozare completa, detaliile sunt cele care au cel mai mare impact asupra rezultatului final, asa cum se poate observa si din amenajarea acestui spatiu redus ca dimensiuni.

Deschide Galeria

Vorbim in acest caz de un apartament cu doua camere a carei amenajare are un caracter functional, rolul acesteia fiind acela de a exploata la maxim fiecare portiune a incaperilor puse la dispozitie.

Living-ul si bucataria formeaza impreuna un spatiu deschis, primitor, caruia i se adauga un balcon pe lung, modificat si acesta intr-o mini incapere dedicata relaxarii. Accentele retro moderne sunt cele care ies indeosebi in evidenta. Se poate remarca o coloristica accentuata prin nuante de verde, rosu si portocaliu, careia i se adauga diferite texturi geometrice neomogene.

Mobilierul bucatariei este simplu si de mici dimensiuni insa structurat astfel incat sa permita desfasurarea tuturor activitatilor specifice. Nu putem sa nu observam contrastul stilurilor alese prin aducerea laolalta a unui covor impletit. a scaunelor minimaliste si obiectelor de iluminat artificial cu design modern. Desigur, elementele naturale nu lipsesc din peisaj, plantele decorative aducand un plus de prospetime si energizand intreaga amenajare.

Living-ul descrie cu exactitate imaginea unui spatiu de relaxare pozitionand central o canapea confortabila iar in vecinatatea acesteia o biblioteca generoasa, perfecta pentru depozitarea materialelor dedicate lecturii.

Transformarea balconului intr-un spatiu perfect locuibil devine punctul de interes al intregii amenajari. Amplasarea unui fotoliu si a unei mese de birou accesorizate corespunzator, fac din balcon un loc destinat petrecerii timpului intr-un cadru intim.

Pentru adaugarea unui plus de naturalete si respectarea liniei stilurilor alese, se va apela la folosirea lemnului atat mural, cat si in podea. Cu o usoara tenta jucausa, parchetul folosit aici este complet diferit de cel regasit in celelalte incaperi, fiind accentul retro evidentiat. 

Dormitorul matrimonial  respecta coloristica stilului scandinav: galben, gri, turcoaz si isi contureaza o poveste proprie prin aducerea in prim plan a elementelor ce infatiseaza natura in cel mai simplu mod. Peretii sunt complet acoperiti de un tapet ce ilustreaza vegetatia, lemnul apare in structura corpurilor de iluminat si a noptierelor, iar plantele naturale se aseaza uniform in bataia luminii naturale.

Lungimea holului permite acestuia sa isi dezvolte un rol practic prin asigurarea unor spatii generoase de depozitare atat a articolelor vestimentare, cat si a electrocasnicelor.

Baia se transforma intr-un loc complet dedicat relaxarii intr-un mod calitativ. Lemnul natural regasit in mobilier si rama oglinzii, design-ul corpurilor sanitare si accesoriile naturale, nu fac altceva decat sa accentueze ideea unui propriu spa de lux.

Rezultatul unei schimbari de succes nu se raporteaza la accesibilitatea cu care aceasta este pusa in practica. In cazul apartamentelor modificate in totalitate, de cele mai multe ori investitia financiara este depasita de cea a creativitatii. Odata lasata imaginatia sa isi spuna cuvantul, primul pas catre obtinerea locuintei mult visate este ca si executat. 

Design: Mointerior

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole