Tu știi cum să alegi combina frigorifică potrivită pentru bucătăria ta?

Ghidul cuprinzător de mai jos te ajută să alegi un model de combină frigorifică potrivit pentru gospodăria ta, oferindu-ți informațiile care contează despre stil, dimensiune, capacitate și caracteristici.

Ce tip de combină frigorifică ar trebui să aleg?

Există câte o configurație de frigider pentru fiecare gospodărie. Modelele cu uși franceze sunt populare datorită esteticii lor high-end. Cele cu congelatoare jos sunt mai puțin costisitoare și, pe deasupra, pun alimentele proaspete la nivelul ochilor. Altele se potrivesc mai bine într-o bucătărie mai mică datorită ușilor înguste.

Iată principalele tipuri de frigidere:
• cu uși franceze;
• cu congelator în partea inferioară;
• cu congelator în partea superioară;
• cu două uși;
• încorporabil;
• variantă mini.

Cum se măsoară dimensiunile pentru o combină frigorifică nouă?

Fă mai multe măsurători ale spațiului destinat frigiderului tău (este mai eficient să măsori spațiul disponibil decât frigiderul existent) pentru a găsi lățimea, adâncimea și înălțimea maximă. Măsoară fiecare dimensiune în mai multe locuri în cazul în care podelele tale nu sunt nivelate tocmai perfect. Nu uita să iei în considerare orice plinte sau ornamente.
Iată 7 pași pe care să îi urmezi pentru a face măsurătorile în mod corect!

1. Măsoară lățimea spațiului pentru frigider.

Măsoară în mai multe locuri pentru a ține seama de pereții neuniformi, plinte și alte ornamente. Scade 2.5cm de fiecare parte din măsurătorile finale pentru ventilație.

2. Măsoară înălțimea spațiului pentru frigider.

Măsoară în mai multe locuri pentru a lua în considerare podelele neuniforme. Scade 2.5cm deasupra frigiderului pentru ventilație.

3. Măsoară adâncimea spațiului pentru frigider.

Unele frigidere se pot extinde cu până la 25cm dincolo de blat, așa că este bine să ții cont de adâncime, mai ales într-un spațiu de bucătărie mic sau îngust. Lasă cel puțin 2.5cm spațiu pentru fluxul de aer în spatele frigiderului.

4. Anumite lățimi sunt mai comune decât altele.

Frigiderele sunt disponibile într-o varietate de lățimi. O lățime de 90cm este considerată standard, dar alte lățimi comune sunt 60cm, 70cm, 75cm și 82cm. Pentru încorporate, sunt disponibile și lățimi de 105cm și 120cm.

5. Opțiuni de adâncime conform cu blatul de bucătărie.

Frigiderele se extind adesea până la 25cm dincolo de dulapuri. Pentru o potrivire mai estetică, ia în considerare un model cu adâncime egală cu cea a blatului, evitând ca aceste modele să iasă în continuare la câțiva centimetri de dulapul tău. Pentru un frigider cu adâncime mare, ia în considerare un frigider încorporat.

6. Măsoară în față.

Asigură-te că în fața frigiderului există spațiu pentru ca ușile să se deschidă, mai ales dacă bucătăria ta are o insulă sau o masă îngustă în mijloc.

7. Planifică o cale de livrare

Trasează o cale prin casa ta care va permite livrarea noului frigider în zona de bucătărie. Va trebui să treacă prin uși și holuri.

Ce dimensiune ar trebui să aibă noua ta combină frigorifică?

În general, atât în magazinele fizice, cât și în cele online, frigiderele sunt organizate în funcție de lățime, permițându-ți să vezi cu ușurință cele mai bine cotate modele în dimensiunea care se potrivește spațiului tău. Vei găsi modele care variază de la 120cm lățime până la 60cm pentru frigiderele de dimensiuni mari și chiar mai înguste pentru minifrigidere.

În ceea ce privește capacitatea de depozitare ideală, majoritatea producătorilor de frigidere recomandă 540l până la 620l pentru o familie de patru persoane. Dar dacă faci o excursie săptămânală mare de cumpărături sau cumperi alimente vrac, este posibil să ai nevoie de mai mult – până la 850l până la 930l.

Atenție! Cantitatea de stocare utilizabilă este adesea mai mică decât cea susținută de producători. Verifică evaluările frigiderelor pentru capacitatea reală a fiecărui model.
Cum știi dacă un frigider este eficient din punct de vedere energetic?

Eficiența energetică a devenit o mare prioritate pentru mulți oameni. Toate frigiderele noi sunt mult mai eficiente decât modelele de acum un deceniu, dar nu sunt toate create la fel. Informațiile de pe eticheta EnergyGuide a frigiderului te vor ajuta să găsești un model care să îți țină sub control facturile de utilități.

Ce conține acest ghid?

• Caracteristicile cheie ale aparatului și ale modelelor similare care compun intervalul de comparare a costurilor.
• Producătorul, modelul și capacitatea aparatului.
• Costul anual de exploatare estimat (pe baza costului mediu național al energiei electrice) și gama de costuri de exploatare pentru modele similare.
• Consumul anual estimat de energie electrică.
• Sigla Energy Star care indică faptul că modelul tău de aparat electrocasnic îndeplinește criteriile stricte ale programului pentru eficiența energetică.

Fie că alegi o combină frigorifică Samsung sau de la un alt brand mai mult sau mai puțin cunoscut, verifică întotdeauna eticheta energetică. S-ar putea să plătești puțin mai mult pentru o combină mai eficientă, dar fii sigur că, în timp, costul achiziției va fi amortizat de facturile mai mici la energie electrică.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole