TUTORIAL: Cum se planteaza patrunjelul? (VIDEO)

Patrunjelul este una dintre cele mai folosite plante din alimentatia noastra, acesta regasindu-se in ciorbe, salate, mancaruri gatite si diverse tipuri de fripturi, la cuptor sau la gratar. Pentru ca este un aliment atat de des consumat si avand beneficii extaordinare pentru sanatatea noastra, ar trebui sa incepi chiar acum sa plantezi niste patrunjel la tine in gradina sau in apartament.

Deschide Galeria

Fiind extrem de usor de crescut, patrunjelul este recomandat pentru plantare atat celor care stau la apartament, cat si celor care stau la casa. Fara a avea nevoie de un spatiu mare pentru a creste, este un mod practic de a incepe sa mananci sanatos, din roadele muncii tale.

Citeste si: patrunjelul cultivare si utilizare

Cel mai simplu mod de a planta patrunjel este sa cumperi un ghiveci lung pentru ferestre, acesta fiind practic, util si avand un spatiu mare pentru cresterea lui.

Asigura-te ca ghiveciul are gaurile de scurgere facute, dupa care trebuie sa pui o plasa sau o panza pe fundul ghiveciului, in care sa pui pietricele mici de rau pentru a asigura o scurgere buna. Plasa va tine pietrele in loc si le va impiedica pe acestea sa cada din ghiveci.

Odata pusa plasa, acopera si partea de sus a pietrelor si pune pamant de flori, bine fertilizat pana la aproximativ 3-4 cm de gura ghiveciului.

Semintele de patrunjel trebuie introduse in pamant la aproximativ 1 cm adancime, iar spatiul dintre acestea trebuie sa fie cam de 5 cm, intre seminte. Pe parcurs, cand patrunjelul va creste, poti mari aceasta spatiere si sa pui unele plante in alte ghivece.

Acum ca ai pus semintele in pamant, nu iti ramane decat sa uzi din abundenta pentru a asigura o germinare optima a semintelor si sa plasezi ghiveciul intr-o zona cu soare. Asigura-te in mod regulat ca pamantul este mereu ud pentru a facilita o crestere si o productivitate insemnata a patrunjelului pentru a te bucura de aceasta planta proaspata de fiecare data cand vei avea nevoie!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole