12 idei pentru amenajarea unei gradini

Oricarui gradinar incepator sau experimentat ii place sa isi amenajeze gradina mai mult ca orice alta indatorire din intreaga sa gospodarie. Acum ca a venit primavara, ideile si treburile trebuie sa se tina lant, pentru ca urmeaza un an intreg in care gradina si curtea ta trebuie sa arate extraordinar.

Deschide Galeria

Ideile in amenajari exterioare pentru curti si gradini variaza de la an la an si de fiecare data poti gasi ceva nou de incercat pentru a-ti transforma acest sanctuar natural al tau, intr-un veritabil paradis al relaxarii.

Totul porneste de la plantele, florile si pomii sau copacii pe care iti doresti sa ii plantezi sau de la cum ingrijesti plantele si arborii plantati cu cateva sezoane in urma. Designul gradinii tale trebuie sa fie unul omogen, cursiv, in care toate elementele trebuie sa se lege intre ele, fie ca vorbim despre cele naturale sau de cele decorative construite si amplasate de tine.

Tot ceea ce iti doresti sa faci in gradina trebuie sa fie bine integrat cu mediul inconjurator, cu casa si chiar si cu mobilierul din gradina. Pentru a aduce ceva nou in peisaj, poti incerca sa construiesti alei noi, sa faci pavaje inedite si creative in curte, sa plantezi arbori noi fructiferi si nefructiferi si eventual sa construiesti un iaz, desigur, daca spatiul iti permite.

Orice idee pe care o alegi, este limitata doar de creativitatea si bugetul tau si ar fi indicat sa te consulti cu toti membrii familiei inainte de a face schimbari radicale, pentru ca vrei ca toti sa se simta bine la o plimbare placuta de seara sau cand vin prietenii in vizita sa stea seara la un pahar de vin.

Noi iti oferim 12 idei care ar trebui sa fie perzente in orice gradina de vis si suntem convinsi ca cel putin una dintre ele iti va placea atat de mult incat o vei implementa cat mai repede!

Sursa Foto: TopDreamer.com 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole