Daca vi se intampla sa va treziti dimineata cu buzele uscate, cu senzatia de sete si cu nasul infundat inseamna ca in camera in care dormiti nivelul de umiditate este prea mic. In acest caz aveti nevoie de un umidificator.

Umiditatea este reprezentata de totalitatea vaporilor de apa din aer. In perioada rece, cand sistemul de incalzire usuca aerul, umidificatorul este un accesoriu necesar, mai ales daca aveti copil mic in casa.

O solutie ar fi aerisirea pe cat mai des posibil a camerei, chiar si de trei ori pe zi, pentru ca valoarea umiditatii sa se apropie de cotele normale. Valoarea normala intr-o incapere este intre 40 si 60 %. Iar pentru masurarea umiditatii se poate achizitiona un aparat special numit termohigrometru.

O alta solutie ar fi punerea pe calorifer a unui recipient cu apa, dar asta ar rezolva doar partial problema, deoarece aceasta metoda este eficienta doar daca umiditatea scade putin sub 40%. In acest caz sunt indicate umidificatoare precum acestea de aici. Acestea sunt de mai multe feluri: cu aer rece, cu aer cald, ultrasonice, cu abur rece sau cu abur cald. Acestea cu abur cald sunt indicate pentru camerele copiilor.

Umidificatoarele cu abur rece sunt indicate in special vara si pot acoperi spatii mai mari. Umidificatorul cu ultrasunete foloseste sunete cu frecventa ridicata pentru a sparge particulele de apa, producand vapori care ajuta la o respiratie mai buna, fiind si unul din cele mai silentioase modele.

Foarte importanta este si apa pe care o folosim pentru a alimenta umidificatorul. Ar fi de preferat sa folosim apa distilata in locul celei de la robinet din cauza continutului ridicat in minerale ce ar putea afecta functionarea in timp a aparatului.

Luati in calcul si un purificator de aer benefic pentru copii sau persoane care sufera de astm si alergii la mucegai, mai ales daca locuiti intr-un oras sau aproape de un centru industrial unde poluarea aerului este factor omniprezent.

Purificatoarele si umidificatoarele Philips iti ofera protectia de care ai nevoie prin diversele modele si variante pe care le poti alege in functie de nevoile tale.

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!
Comentarii