Un apartament amenajat practic si original

Deseori, apartamentele mici ne ofera idei surprinzatoare si din cele mai originale in ceea ce priveste amenajarea lor. Acesta este si cazul acestui apartament parizian de astazi.

Deschide Galeria

Avand un spatiu de 50 de metri patrati, apartamentul emana originalitate si in plus trasaturile delicate ale decorului, il transforma intr-o inspiratie pentru noi toti.

Fiind un open space, regasim in aceeasi incapere bucataria, zona de servit masa si livingul, toate armonios imbinate. Ca detaliu arhitectural, grinzile vopsite in alb ofera un punct de atractie pentru camera. Dar pe langa grinzi, poate cel mai interesant detaliu este biblioteca inzidita care permite si trecerea dintre camere, dinspre living in dormitor.

Regasim influente scandinave prin utilizarea intensiva a albului, in culoarea peretilor, tavanului, a canapelei si a altor piese cum ar fi scaunele sau chiar biblioteca. Albul reflecta spatialitate, gratie si luminii naturale care patrunde in apartament. Podeaua din lemn completeaza spatiul, oferindu-i un strop de caldura. De remarcat faptul ca peretii nu sunt incarcati cu tablouri sau alte decoratiuni, lasand spatiul sa respire si sa iasa in evidenta prin propria structura. Nici in bucatarie nu vom gasi dulapuri greoaie, ci doar etajere.

Fiecare colt al camerei a fost gandit inteligent. Liniile simple, amenajarea necomplicata, cu elemente coloristice pe alocuri, care anima spatiul intr-un mod placut si discret. Corpurile de iluminat, din cupru sunt o aditie interesanta care atrage atentia asupra spatiului dedicat bucatariei.

Nici dormitorul nu este mai prejos. Desi mic, este eficient amenajat, dulapurile inzidite din parti si de deasupra patului oferind spatiu pentru depozitare. Trei tablouri colorate, simetric asezate si o draperie turcoaz sunt pete de culoare placute, interesant alese pentru a scoate dormitorul din anonimatul albului. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole